MasterChef: Soija-hunajalohi – Ellan resepti
MasterChef Suomi -sarjan 10. jaksossa kilpailijat valmistavat suomalaisten eniten käyttämistä raaka-aineista MasterChef-tasoisen lounaan.
Ainekset
- lohi-annospala
- 1 dl soijaa
- 1 dl hunajaa
- 1 sitruunan mehu
- 1/2 sitruunan kuoriraaste
- 1 porkkana
- 1/2 kurkku
- loraus valkoviinietikkaa
- 1 tl sokeria
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 2 perunaa
- suolaa
- 1 dl jugurttia
Valmistusohje
Suolaa kala ja laita noin 30 min jääkaappiin
Leikkaa perunat puoliksi, huuhtele kylmällä vedellä ja kuivaa leikkuu pinnat. Laita pellille leikkuu pinta ylöspäin ja hiero pintaan oliiviöljyä ja suolaa. Laita uuniin ensin keskitasolle kiertoilmalle 180 astetta 15 min ja sitten grillivastuksella ylätasolla 20min kunnes pinta on saanut kunnolla väriä.
Mittaa kattilaan soija, hunaja, ½ sitruunanmehu, keitä hiljalleen noin 15 kunnes seos vähän paksunee. Maista ja lisää hunajaa tarvittaessa jos liian suolainen.
Mittaa valkoviinietikka, sokeri ja ripaus suolaa kulhon pohjalle, sekoita ja lisää oliiviöljyä ja sekoita kokoajan. Leikkaa porkkanasta ja kurkusta mandoliinilla ohuita suikaleita ja sekoita kastikkeen joukkoon.
Aja jugurtti, tilli ja ½ mehu ja kuoriraaste nopeasti sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää tarvittaessa suolaa.
Lisää kuumalle pannulle vähän rypsiöljyä ja paista lohi ensin nahkapuoli alaspäin, käännä kun pohja alkaa selkeästi kypsymään noin 3 minuuttia, paista vielä toiselta puolelta noin 2 minuuttia. Nosta lohi pois pannulta ja valele pinta soija-hunajakastikkeella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka