Suolaa kala ja laita noin 30 min jääkaappiin
Leikkaa perunat puoliksi, huuhtele kylmällä vedellä ja kuivaa leikkuu pinnat. Laita pellille leikkuu pinta ylöspäin ja hiero pintaan oliiviöljyä ja suolaa. Laita uuniin ensin keskitasolle kiertoilmalle 180 astetta 15 min ja sitten grillivastuksella ylätasolla 20min kunnes pinta on saanut kunnolla väriä.
Mittaa kattilaan soija, hunaja, ½ sitruunanmehu, keitä hiljalleen noin 15 kunnes seos vähän paksunee. Maista ja lisää hunajaa tarvittaessa jos liian suolainen.
Mittaa valkoviinietikka, sokeri ja ripaus suolaa kulhon pohjalle, sekoita ja lisää oliiviöljyä ja sekoita kokoajan. Leikkaa porkkanasta ja kurkusta mandoliinilla ohuita suikaleita ja sekoita kastikkeen joukkoon.
Aja jugurtti, tilli ja ½ mehu ja kuoriraaste nopeasti sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää tarvittaessa suolaa.
Lisää kuumalle pannulle vähän rypsiöljyä ja paista lohi ensin nahkapuoli alaspäin, käännä kun pohja alkaa selkeästi kypsymään noin 3 minuuttia, paista vielä toiselta puolelta noin 2 minuuttia. Nosta lohi pois pannulta ja valele pinta soija-hunajakastikkeella.