Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Buldak-kanaa sinihuomejuustolla ja pikkelöytyä valkoretikkaa, The

the
Julkaistu 14.02.2024 15:11

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan toisen jakson resepti.

Ainekset

  • Kanan paistipalaa
  • Valkoretikkaa
  • Sinihomejuustoa

Pikkeliseos

  • 0,8 dl riisietikkaa
  • 0,8 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • n. 3 dl vettä

Buldak-kastike

  • 4 valkosipulinkynttä
  • n. 2 cm inkivääriä
  • 1 päärynä
  • 4-5 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl sokeria
  • 3 rkl hunajaa
  • 1,5 rkl Gochujang
  • 2 rkl Gochugaru

Valmistusohje

VALMISTUS: Kuutioi valkoretikka.  Sekoita pikkeliseoksen ainesosat keskenään, kunnes sokeri ja suola ovat liuenneet. Lisää valkoretikka nesteeseen ja anna tekeytyä.

Raasta valkosipuli, inkivääri ja päärynä hienoksi ja sekoita keskenään. Lisää loput kastikkeen ainesosat ja sekoita tasaiseksi.

Leikkaa kana suupaloiksi ja paista paloihin pinnat ja ota pannulta pois. Kun kaikki palat on paistettu, niin lisää ne takaisin pannulle ja sekoita joukkoon Buldak-kastike. Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia.

Poista pannu liedeltä ja ota kansi pois. Lisää annokseen runsaasti sinihomejuustoa (älä sekoita joukkoon) ja liekitä juusto tohottimella sulaksi. 

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit