MasterChef Suomi: Buldak-kanaa sinihuomejuustolla ja pikkelöytyä valkoretikkaa, The

the

MasterChef Suomi -sarjan toisen jakson resepti.

Ainekset

  • Kanan paistipalaa
  • Valkoretikkaa
  • Sinihomejuustoa

Pikkeliseos

  • 0,8 dl riisietikkaa
  • 0,8 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • n. 3 dl vettä

Buldak-kastike

  • 4 valkosipulinkynttä
  • n. 2 cm inkivääriä
  • 1 päärynä
  • 4-5 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl sokeria
  • 3 rkl hunajaa
  • 1,5 rkl Gochujang
  • 2 rkl Gochugaru

Valmistusohje

VALMISTUS: Kuutioi valkoretikka.  Sekoita pikkeliseoksen ainesosat keskenään, kunnes sokeri ja suola ovat liuenneet. Lisää valkoretikka nesteeseen ja anna tekeytyä.

Raasta valkosipuli, inkivääri ja päärynä hienoksi ja sekoita keskenään. Lisää loput kastikkeen ainesosat ja sekoita tasaiseksi.

Leikkaa kana suupaloiksi ja paista paloihin pinnat ja ota pannulta pois. Kun kaikki palat on paistettu, niin lisää ne takaisin pannulle ja sekoita joukkoon Buldak-kastike. Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia.

Poista pannu liedeltä ja ota kansi pois. Lisää annokseen runsaasti sinihomejuustoa (älä sekoita joukkoon) ja liekitä juusto tohottimella sulaksi. 

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.