MasterChef: Amelie – Santun resepti

mc_eps15_annos_santtu_kuvaaja_juuli_aschan_1

MasterChef Suomi -sarjan 15. jaksossa tehtävänä on valmistaa annoksia tunnettujen elokuvien pohjalta.

Ainekset

  • 1 hummerin pyrstö
  • 200 g herneitä
  • 2 dl kanaliemi
  • 1 iso kukkakaali
  • 2 dl maito
  • 2 dl kerma
  • 1 sitruuna
  • 8 viikunaa
  • 1,5 dl balsamico
  • 3 viiriäisen munaa
  • punaista elintarvikeväriä
  • 3 siivua pekonia
  • 3 siivua tryffeliä

Valmistusohje

Valmista viikuna-balsamico-kastike: Laita kattilan pohjalle hieman vettä. Poista viikunoista yläosat ja kuutioi ne. Mausta suolalla ja runsaalla sokerilla. Kiehauta ja lisää balsamico. Balsamicoa voi lisätä maun mukaan myöhemminkin. Keitä miedolla lämmöllä vähintään 30 minuuttia, mieluummin 45 minuuttia. Soseuta tehosekoittimessa ja siivilöi annostelupulloon.

Perkaa hummerinpyrstö. Paloittele se medaljongeiksi.

Perkaa herneet (myös pakasteherneet käyvät). Keitä niitä kanaliemessä kunnes ne pehmenevät. Mausta suolalla. Valuta herneet, mutta säästä liemi. Soseuta sauvasekoittimella, lisää 50g voita ja riittävästi lientä, jotta pyreestä tulee riittävän juoksevaa ja samettista. Paseeraa siivilän läpi, tarkista maku ja kaada pursotinpussiin.

Keitä pilkottuja kukkakaalin kukintoja kerman ja maidon sekoituksessa kunnes ne ovat pehmeitä. Kaada tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi samalla lisäten 200g voita. Mausta suolalla ja yhden sitruunan kuorella. Siirrä pursotinpussiin.

Paista pekonit rapeiksi ja leikkaa ne muruksi.

Leikkaa tryffeli mandoliinilla viipaleiksi.

Keitä vettä kattilassa. Kun vesi kiehahtaa, laske lämpötilaa niin, ettei vesi enää kupli, vaan vain väreilee. lisää valkoviinietikkaa ja reilusti punaista elintarvikeväriä. Keitä viiriäisen uppomunat, reilu minuutti riittää. Nosta reikäkauhalla kuivumaan ja mausta suolalla.

Kokoa lautaselle haluamassasi järjestyksessä.

Parhaat ruokaohjelmat