MasterChef: Haudutettua punakampelaa, mäti beaurre montea, selleripureeta, ruskistetulla voilla ja saksanpähkinällä maustettua paahdettua selleriä – Matin resepti
MasterChef Suomi -kauden 10. jakson resepti.
Ainekset
- 2 kpl punakampelaa
- 500 g voita
- 3 kpl selleriä
- 1 dl maitoa
- 1 dl kermaa
- 1 dl balsamicoa
- 1 kpl granny smith omena
- 1 pnt ruohosipulia
- 2 rkl saksanpähkinöitä
Valmistusohje
Irrota fileet kampeloista ja poista nahka sekä ruodot. Suolaa kevyesti ja vakuumoi timjaminoksan ja 25 g voin kanssa. Kypsennä 5 minuuttia, 60 asteen vesihauteessa ja sen jälkeen 8 minuuttia, 50 asteisessa hauteessa. Poista fileet pusseista ja mausta suolalla sekä pippurilla.
Kiehauta tilkka vettä kattilassa ja vatkaa joukkoon 200 g voita. Mausta mädillä ja hienonnetulla ruohosipulilla.
Paahda 2 juuriselleriä uunissa kypsiksi, koverra sisus ja leikkaa veitsellä tasaiseksi. Mausta suolalla ja ruskistetulla voilla. Lisää hienonnettua saksanpähkinää sekä ruohosipulia. Tarjoa koverretun juurisellerin kuoresta lisäkkeenä.
Kuori ja kuutioi yksi juuriselleri ja kuullota voissa. Lisää maito sekä kerma ja keitä kypsäksi. Aja tehosekoittimessa ja mausta voilla ja tilkalla valkoista balsamicoa. Paseeraa.
Keitä 0,5 l lihalientä kasaan ja mausta paahdetuilla kampelan rangoilla. Lisää 2 rkl beaurre montea ja siivilöi.
Leikkaa ohut viipale omenasta ja stanssaa pieneksi kiekoksi. Kokoa annos.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku