Siivoa ankankoivet. Tee koipiin viillot nahan läpi, öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla.
Esilämmitä uuni 200 asteeseen, paista ankankoipiin pannulla hyvä pinta ja siirrä vuoassa uuniin.
Leikkaa perunat suorakaiteenmuotoisiksi kappaleiksi. Paista ankanrasvassa perunaconfit.
Raasta kattilaan yhden appelsiinin kuori ja purista kaikista appelsiineista mehut. Kiehauta appelsiinimehu ja mausta etikalla, suolalla ja pippurilla, anna makujen tekeytyä 10 min.
Pilko fenkoli, laita ne sekä kokonaiset viinirypäleet kiehuvan veden päälle siivilässä. Höyrytä fenkoli napakaksi ja poista höyrystä.
Siivilöi kastike, lisää ranskankerma ja mausta lisää, jos tarvitsee.
Kun peruna on kypsää, mausta suolalla ja pippurilla. Kun ankkaan uppoaa varrastikku tms. vaivattomasti, on se kypsää. Tarkista ankan nahka, rapeuta toholla jos tarvitsee.
Kokoa annos.