Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Appelsiiniankkaa, Samun resepti

masterchef_suomi_kausi_07_jakso_05_annos_samu_kuva_juuli_aschan_sveins1312
MTV
Julkaistu 11.03.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden viidennen jakson resepti.

Ainekset

  • 2 ankankoipea
  • 3 appelsiinia
  • 1 fenkoli
  • 2 isoa perunaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl shampanjaetikkaa
  • 1 rkl creme fraichea
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

Siivoa ankankoivet. Tee koipiin viillot nahan läpi, öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla.

Esilämmitä uuni 200 asteeseen, paista ankankoipiin pannulla hyvä pinta ja siirrä vuoassa uuniin. 

Leikkaa perunat suorakaiteenmuotoisiksi kappaleiksi. Paista ankanrasvassa perunaconfit.

Raasta kattilaan yhden appelsiinin kuori ja purista kaikista appelsiineista mehut. Kiehauta appelsiinimehu ja mausta etikalla, suolalla ja pippurilla, anna makujen tekeytyä 10 min.

Pilko fenkoli, laita ne sekä kokonaiset viinirypäleet kiehuvan veden päälle siivilässä. Höyrytä fenkoli napakaksi ja poista höyrystä.

Siivilöi kastike, lisää ranskankerma ja mausta lisää, jos tarvitsee.

Kun peruna on kypsää, mausta suolalla ja pippurilla.  Kun ankkaan uppoaa varrastikku tms. vaivattomasti, on se kypsää. Tarkista ankan nahka, rapeuta toholla jos tarvitsee.

Kokoa annos.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit