Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Grillattua possunkylkeä ananas-salsalla, Valtterin resepti

masterchef_suomi_kausi_07_jakso_10_annos_valtteri_kuva_juuli_aschan_sveins0684
Julkaistu 15.04.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden kymmenennen jakson resepti.

Possu

  • pala possunkylkeä
  • 2 pitkäpippuria
  • puolikas kanelitanko
  • 4 laakerinlehteä
  • 1rkl viherpippureita
  • 1 rkl muscovadosokeria
  • 1 rkl suolaa
  • 3 dl vettä
  • 4 kuivattua siitakesientä
  • 3 valkosipulinkynttä

Salsa

  • puolikas ananas
  • 1 sipuli
  • 3 jalapenoa
  • 3 tomatilloa
  • 1 pieni keltainen paprika
  • nippu korianteria
  • kourallinen minttua
  • 3 limeä
  • suolaa ja pippuria

Salaatti

  • puolikas keltainen kesäkurpitsa
  • 1 rkl limen mehua
  • suolaa
  • pippuria
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

POSSU: Laita possun ainekset painekattilaan ja keitä 40 min. Grillaa possuun rapea pinta hiiligrillissä. Viimeistele suolalla.

SALSA: Grillaa vihanneksiin ja ananakseen hiiltynyt pinta. Lisää vihannekset ja ananas cutteriin, poista halutessasi jalapenosta siemenet. Aja haluamaasi karkeuteen. Mehusta limet salsan joukkoon, lisää korianteri ja mausta suolalla ja pippurilla.

SALAATTI: Leikkaa kesäkurpitsasta ohuita nauhoja mandoliinilla. Pyöräytä lime mehussa ja oliiviöljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla. Kokoa annos.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit