Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Meribassi-maracujaceviche, Iinan resepti

masterchef_suomi_kausi_07_jakso_10_annos_iina_kuva_juuli_aschan_sveins0649
Julkaistu 15.04.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden kymmenennen jakson resepti.

Meribassi-maracujaceviche

  • 1 meribassi
  • 2 rkl maracujahedelmää
  • 2 rkl fruity oliiviöljyä
  • ½ jalapenoa
  • 1 cm pala inkivääriä
  • ½ tl suolaa
  • ½ limen mehu

Juurisellerikiekot

  • juuriselleriä
  • 1 tl oliiviöljyä

Lehtikaalisipsit

  • lehtikaalta
  • 1 tl oliiviöljyä
  • ½ tl suolaa

Majoneesi

  • 1 kpl kananmunan keltuaista
  • 1 tl limen mehu
  • 1 rkl maracujahedelmää
  • 2 dl rypsiöljyä

Valmistusohje

MERIBASSI-MARACUJACEVICHE: Leikkaa meribassi kuutioiksi. Sekoita aineet kulhossa ja anna maustua hetki.

JUURISELLERIKIEKOT: Siivuta juuriselleri ohuiksi siivuiksi ja leikkaa stanssilla ympyränmuotoisia kiekkoja. Paahda 200 asteisessa uunissa kunnes kypsiä ja päältä rapeita.

LEHTIKAALISIPSIT: Revi lehtikaali paloiksi pellille. Lisää oliiviöljy ja suola. Sekoita käsin. Paahda 200 asteisessa uunissa kunnes rapeita.

MAJONEESI: Laita kananmunankeltuaiset ja limen mehu korkeaan astiaan. Lisää sauvasekoittimen kulhossa rypsiöljy ohuena nauhana sauvasekoittimen käydessä. Kun majoneesi on emulgoitunut, lisää maracujahedelmän liha. Maista ja mausta limen mehulla.

Kokoa annos.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit