Valmista pistaasigremolata. Laita kaikki ainekset yhteen ja survo morttelilla, sauvasekoittimella tai blenderillä. Jos gremolata ei ole tarpeeksi juoksevaa, lisää oliiviöljyä.
Valmista kanaliemi fondista/kuutiosta ohjeen mukaan.
Risoton valmistus alkaa kahdella tärkeällä vaiheella. Sipuli kuullotetaan pehmeäksi, jonka jälkeen riisi paahdetaan sipulin kanssa läpikuultavaksi.
Lisää valkoviini ja odota kunnes se on haihtunut. Viinin voi korvata myös laimennetulla sitruunamehulla.

Makuja
MasterChef Suomi: Appelsiinirisotto ja appelsiini-pistaasigremolata, Samulin resepti

Julkaistu 15.04.2025 20:45
MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden kymmenennen jakson resepti.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Appelsiinirisotto
- ½ dl oliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 salottisipulia
- 3 dl risottoriisiä
- 1,5 dl valkoviiniä
- n.7 dl kuumaa kanalientä
- 1 appelsiinin mehu ja kuori raastettuna
- 1 appelsiini lohkoina
- 150 g mascarponea
- 2 dl raastettua parmesaania
Appelsiini-pistaasigremolata
- 1 ruukku Järvikylän lehtipersiljaa
- 1 dl paahdettuja ja kuorittuja pistaasipähkinöitä
- ½ appelsiinin mehu ja kuori raastettuna (pese kuori hyvin)
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 valkosipuli kuorittuna
- ripaus sokeria
- suolaa ja mustapippuria