Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Appelsiinirisotto ja appelsiini-pistaasigremolata, Samulin resepti

masterchef_suomi_kausi_07_jakso_10_annos_samuli_kuva_juuli_aschan_sveins0656
Julkaistu 15.04.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden kymmenennen jakson resepti.

Appelsiinirisotto

  • ½ dl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 salottisipulia
  • 3 dl risottoriisiä
  • 1,5 dl valkoviiniä
  • n.7 dl kuumaa kanalientä
  • 1 appelsiinin mehu ja kuori raastettuna
  • 1 appelsiini lohkoina
  • 150 g mascarponea
  • 2 dl raastettua parmesaania

Appelsiini-pistaasigremolata

  • 1 ruukku Järvikylän lehtipersiljaa
  • 1 dl paahdettuja ja kuorittuja pistaasipähkinöitä
  • ½ appelsiinin mehu ja kuori raastettuna (pese kuori hyvin)
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 valkosipuli kuorittuna
  • ripaus sokeria
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

Valmista pistaasigremolata. Laita kaikki ainekset yhteen ja survo morttelilla, sauvasekoittimella tai blenderillä. Jos gremolata ei ole tarpeeksi juoksevaa, lisää oliiviöljyä.
Valmista kanaliemi fondista/kuutiosta ohjeen mukaan.

Risoton valmistus alkaa kahdella tärkeällä vaiheella. Sipuli kuullotetaan pehmeäksi, jonka jälkeen riisi paahdetaan sipulin kanssa läpikuultavaksi.
Lisää valkoviini ja odota kunnes se on haihtunut. Viinin voi korvata myös laimennetulla sitruunamehulla.
 

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit