Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Maissikananpoikaa, Taijan resepti

masterchef_suomi_kausi_07_jakso_10_annos_taija_kuva_juuli_aschan_sveins0677
Julkaistu 15.04.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden kymmenennen jakson resepti.

Maissikananpoika

  • 2 kpl maissikananpojan koipireisiä
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • ½ tl kanelia
  • suolaa

Yrttinen quinoa

  • 1 dl quinoaa
  • 2 dl vettä
  • korianteria, lehtipersiljaa ja minttua
  • 1 chili
  • 1 granaattiomena
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • suolaa

Jogurttikastike

  • 2,5 dl turkkilaista jogurttia
  • 3 rkl sitruunan mehua
  • ripaus suolaa

Granaattiomenasiirappi

  • 2 granaattiomenaa
  • 2 rkl sokeria

Valmistusohje

MAISSIKANANPOIKA: Ripottele kanan päälle suolaa. Sekoita muut mausteet kulhossa ja lisää kanan päälle. Laita kanat uuninpellille ja paista 68C asteiseksi ja anna levätä, sisälämpö nousee 70C.

YRTTINEN QUINOA: Keitä quinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Purista sekaan 2 rkl sitruunan mehua, lisää granaattiomenan siemenet. Lisää joukkoon pieneksi pilkottuja yrttejä maun mukaan. Siivuta chiliä päälle. Maista ja lisää mausteita maun mukaan.

GRANAATTIOMENASIIRAPPI: Irrota graanaattiomenasta siemenet, ja purista siemenistä mehu siivilän läpi. Laita kattilaan ja lisää sokeri. Anna nesteen kiehua, niin että neste on siirappimaista (106C).

Kasaa annos.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit