Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Meribassin seläke, Darinan resepti

masterchef_suomi_kausi_07_jakso_10_annos_darina_kuva_juuli_aschan_sveins0662
Julkaistu 15.04.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden kymmenennen jakson resepti.

Kiivigeeli

  • 2 keltaista kiiviä
  • 2 tl agar-agaria
  • 2 dl vettä
  • 1 tl dashia
  • suolaa
  • sitruunamehua
  • 1 dl valkoviiniä

Pikkelöidyt kantarellit

  • ½ litraa kanttarelleja
  • 1 salottisipuli
  • 2 dl vettä
  • 5 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl sinapinsiemeniä
  • kirveliä

Kirveliöljy

  • ½ punttia kirveliä
  • kourallinen tuoretta pinaattia
  • 1, 5 dl rypsiöljyä
  • suolaa

Paistettu pak choi

  • 1 keltainen chili
  • 1 pak choi
  • öljyä
  • soijakastiketta
  • 1 keltainen kiivi

Valmistusohje

Laita yksi keltainen kiivi pakkaseen, jotta voit myöhemmin siivuttaa sen mandoliinilla annoksen pohjalle.

KIIVIGEELI: Laita vesi kiehumaan, lisää dashi. Kuori, blendaa ja siivilöi kiivi veteen. Lisää valkoviiniin agar-agar ja laita kattilaan. Mausta sitruunamehulla ja suolalla, jäähdytä. Blendaa geeli.

PIKKELÖIDYT KANTTARELLIT: Pese kantarellit ja paloittele salottisipuli. Keitä pikkelöintiliemi ja kaada purkkiin kanttarellien ja sipulien päälle, lisää lopussa kirveli.

KIRVELIÖLJY: Blendaa kaikki ainekset, siivilöi ja pullota öljy.

PAISTETTU PAK CHOI: Paista pak choi ja kiivi pannulla tilkassa öljyä. Mausta soijakastikkeella ja chilillä.

MERIBASSIN SELÄKE: Fileoi meribassi, ja leikkaa seläkefileet, mausta suolalla ja paista nahka alaspäin, käännä hetkeksi ennen kuin otat pannusta pois. Ruskista pala voita pannulla, missä oli paistuneet pak choi sekä chili, ja kaada kalan päälle.

Kokoa annos.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit