MUSTKALA: Laita painekattila liedelle. Lisää kattilaan kanaliemi, tomaattipyre, savupaprika, chilijauhe ja mustapippuri sekä karkeasti pilkotut tomaatti, paprika ja sipuli. Leikkaa mustekalan lonkerot ja laita ne painekattilaan. Aseta hella täysille ja sulje painekattilan kansi. Anna hautua noin 45 minuuttia. Päästä painekattilasta höyryt. Poista mustakalat nesteestä varovasti ja käytä nopeasti molemmin puolin hiiligrillissä.
ROMESCO-KASTIKE: Halkaise suippopaprikat, poista siemenet ja valkoiset osat, ja laita paprikat uunipellille. Laita uunipellille myös halkaistut tomaatit ja kokonaiset valkosipulinkynnet. Kaada ½ dl oliiviöljyä uunipellille vihannesten päälle. Rouhi päälle hieman suolaa ja mustapippuria. Laita uuniin 200 asteeseen noin 30 minuutiksi. Kun paprikan kuoret ovat saaneet ihanan paahtuneen värin, laita uunipellille mukaan mantelit ja paahda vielä hetki. Ota pelti uunista. Laita blenderiin mantelit ja korppujauho. Soseuta kunnes koostumus on karkea. Lisää kuoritut paprikat, tomaatit ja valkosipulit blenderiin. Soseuta kastike tasaiseksi. Lisää balsamiviinietikka ja mausteita maun mukaan.
RPAISTETUT PERUNAT: Tee perunoista noin 1,5 cm paksuisia kiekkoja. Laita öljyä pannulle ja lisää perunakiekot. Kaada vesi pannulle ja peitä pannu kevyesti foliolla. Odota, että vesi haihtuu hitaasti ja perunoiden pintaan kehittyy kaunis ruskea pinta. Käännä perunat. Tee balsamiviinietikka-hunaja glaseeraus kattilassa lisäämällä aineet kattilaan ja kuumentamalla seos. Kun perunat ovat kypsiä ja kauniin värisiä kummaltakin puolelta, lisää glaseeraus ja jatka vielä paistamista.
Kokoa annos.