Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Haukimureke, kirsikkatomaattien ja mausteisen valkoviinivoikastikkeen kanssa, Iinan resepti

Päivän_kala-14
MTV
Julkaistu 25.03.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden seitsemännen jakson resepti.

HAUKIMUREKE

  • 1 kpl Hauki fileoituna
  • 2 kananmunan valkuaista
  • 1 rkl Creme fraichea
  • 2 tl suolaa
  • 10 kpl basilikan lehtiä

VOI-VALKOVIINIKASTIKE

  • 1 kpl salottisipulia
  • ½ kpl pientä juuriselleriä
  • 1 tl oliiviöljyä
  • 1 kpl appelsiinia
  • 1 kpl tähtianista
  • 2 kpl kardemumman siemeniä
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 3 dl kalalientä
  • 100 g voita

KIRSIKKATOMAATTIVINEGRETTI

  • 20 kpl kirsikkatomaatteja
  • basilikaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • suolaa maun mukaan
  • mustapippuria maun mukaan

Valmistusohje

HAUKIMUREKE: Jauha hauen fileet ruotoineen. Lisää kananmunan valkuaiset, creme fraiche ja suola. Sekoita massa tasaiseksi. Levitä massa kelmun päälle tasaiseksi matoksi ja asettele basilikan lehdet massan päälle. Rullaa mureke kelmun avulla. Pyöritä kelmua murekerullan ympärille. Laita murekerulla 100 asteiseen uuniin kunnes sisälämpötila on noin 53 astetta. Ota mureke uunista, ja anna vetäytyä noin 15 minuuttia. Leikkaa annospaloiksi.

VOI-VALKOVIINIKASTIKE: Kuullota pilkottu sipuli ja juurisellerin kuutiot oliiviöljyssä. Lisää appelsiinin mehu, valkoviini, tähtianis sekä kardemumman siemenet kokonaisena. Anna haihtua hetki. Lisää kalaliemi ja anna redusoitua noin puoleen. Nosta kattila liedeltä, ja vispaa kylmä voi kuutioina.

KIRSIKKATOMAATTIVINEGRETTI: Kalttaa kirsikkatomaatit tekemällä pieni viilto tomaatin pintaan ja käyttämällä tomaatit noin 15 sekunnin ajan kiehuvassa vedessä. Nosta tomaatit jääveteen, jotta tomaattien kypsyminen pysähtyy. Kuori tomaatit. Pilko tomaatit sekä basilikan lehdet. Sekoita kaikki ainekset kulhossa.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit