Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Kalakakkuja kukkakaalipyrettä, pikkelöityjä kasviksia ja tilliöljyä, Taijan resepti

Päivän_kala-26
MTV
Julkaistu 25.03.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden seitsemännen jakson resepti.

KALAKAKUT

  • 1 kpl säyne fileoituna
  • 1 tl limen kuoriraastetta
  • 1 rkl smetanaa
  • 2 rkl ruohosipulia
  • 1 t suolaa

KUKKAKAALIPYRE

  • 1 kukkakaali
  • 50 g voita
  • ½ dl kermaa
  • 1 tl suolaa
  • hyppysellinen muskottia

PIKKELÖIDYT KASVIKSET

  • 1 kpl porkkana
  • 1 kpl keltainen kesäkurpitsa
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl valkoviinietikkaa
  • 3 dl vettä

KIRVELIÖLJY

  • 3 dl rypsiöljyä
  • 1 pnt kirveliä

Valmistusohje

KALAKAKUT: Vedä fileet lihamyllyn läpi. Mausta massa limellä, smetanalla, suolalla ja ruohosipulilla. Paista koepala pannulla. Öljyä kädet ja pyöritä taikinasta palloja.

KUKKAKAALIPYRE: Keitä kukkakaalit suolavedessä. Siivilöi ja laita blenderiin voin ja kerman kanssa. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

PIKKELÖIDYT KASVIKSET: Siivuta porkkana ja kesäkurpitsa julienne tyyliin. Laita pikkelöintiliemeen.

KIRVELIÖLJY: Laita blenderiin öljy ja puntti kirveliä. Aja sileäksi, siivilöi.

Kokoa annos.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit