Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Kuhaa jalapenojogurttikastikkeella, Taijan resepti

masterchef_suomi_kausi_07_jakso_09_annos_taija_kuva_juuli_aschan_sveins9950
Julkaistu 08.04.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden yhdeksännen jakson resepti.

Kuha

  • 1 kuha
  • suolaa

Jalapenojogurttikastike

  • 2 jalapenoa
  • 3 kpl kuorittuja valkosipulinkynsiä
  • ½ sipuli
  • turkkilaista jogurttia
  • 1 kananmuna
  • 3 dl rypsiöljyä
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • 1 tl etikkaa
  • 1 puntti lehtipersiljaa
  • suolaa

Friteeratut sipulit

  • 1 sipuli
  • 1 pullo rypsiöljyä

Valmistusohje

KUHA: Fileoi kuha ja poista nahka. Suolaa fileet ja laita 170 asteiseen uuniin, kunnes sisälämpö 60C. Tohota pinta kauniin ruskeaksi.

JALAPENOJOGURTTIKASTIKE: Tee majoneesi. Laita kokonainen kananmuna korkeaan astiaan, lisää öljy, sitruunanmehu ja etikka. Surauta majoneesi valmiiksi sauvasekoittimella.

Sekoita 4 dl turkkilaista jogurttia ja 3 rkl majoneesia. Paahda jalapenot, valkosipulit ja puolikas sipuli pannulla, jossa on noin 1 dl öljyä. Varo etteivät pala. Ota kasvikset pannulta, poista toisesta jalapenosta siemenet, laita korkeaan astiaan ja kaada pannulta öljy mukaan. Surauta sauvasekoittimella sekaisin, lisää korianteri.

FRITEERATUT SIPULIT: Kuori ja suikaloi sipuli. Lämmitä öljy 180 asteiseksi ja friteeraa sipuli rapeaksi. Kokoa annos.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit