Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Valkosuklaa-jogurttivaahto, Iinan resepti

masterchef_suomi_kausi_07_jakso_09_annos_iina_kuva_juuli_aschan_sveins9961
Julkaistu 08.04.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden yhdeksännen jakson resepti.

Valkosuklaa-jogurttivaahto

  • 1 dl kuohukermaa
  • 200 g valkosuklaata
  • ¾ prk turkkilaista jogurttia
  • puolikas vaniljatanko
  • 2 dl vispikermaa
  • 2 liivatelehteä

Vadelma-mansikkageeli

  • 2 rkl sitruunanmehua
  • kourallinen mansikoita
  • kourallinen vadelmia
  • 2 rkl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 2 tl agar agaria
  • 2 liivatelehteä

Leivos

  • 2 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • 50 g voita

Pähkinäcrumble

  • ½ dl hasselpähkinärouhetta
  • ½ dl mantelirouhetta
  • ½ dl saksanpähkinärouhetta
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 50 g voita
  • ½ dl ruskeaa sokeria
  • ½ dl hunajaa
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

VALKOSUKLAA-JOGURTTIVAAHTO: Kiehauta kerma ja puolikas vaniljatanko kattilassa. Sulata samalla valkosuklaa. Anna massojen jäähtyä ja sekoita aineet turkkilaisen jogurtin kanssa. Sekoita kylmässä vedessä liotettu liivatelehti 1 rkl kiehuvaa vettä, ja lisää se massaan. Laita jääkaappiin viilenemään ja lepäämään. Vispaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita jäähtyneen massan kanssa. Laita pursotinpussiin ja tarjoile.

VADELMA-MANSIKKAGEELI: Laita sitruunamehu, sokeri ja marjat kattilaan. Muussaa tuoreet marjat kattilassa samalla kun liesi lämpenee. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää agar agar ja sekoita huolellisesti. Lisää kylmässä vedessä liotetut liivatelehdet ja sekoita huolellisesti. Siivilöi laakeaan astiaan ja vie jääkaappiin. Leikkaa stanssilla haluamaasi muotoon.

LEIVOS: Vaahdota kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot ja sekoita varoen. Lisää sitruunanmehu ja voi. Paista 200 asteisessa uunissa 8 minuutin ajan.

PÄHKINÄCRUMBLE: Laita voi, sokeri, hunaja ja suola kattilaan ja sulata tasaiseksi. Sekoita mukaan pähkinät ja kaurahiutaleet. Levitä tasaisesti uunipellille, ja paahda uunissa välillä sekoitellen 200 asteessa noin 15–20 minuuttia. Crumble palaa helposti, joten muista tarkkailla paistosta.

PAAHDETTU MANSIKKA: Halkaise mansikat puoleksi, ja aseta uunipellille. Ripottele päälle ruskeaa sokeria. Paahda 120 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Kokoa annos.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit