Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Punaisen joukkueen reseptit

masterchef_suomi_kausi_07_jakso_09_annos_punainen_joukkue_kuva_juuli_aschan_sveins9443
Julkaistu 08.04.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden yhdeksännen jakson resepti.

Turska

  • 2 palaa turskan seläkettä
  • sitruunanmehua
  • suolaa

Munakoiso

  • 1 pieni munakoiso
  • 2 tl dukkah-maustetta
  • 1 dl oliiviöljyä
  • suolaa

Kastike

  • 400 g turkkilaista jogurttia
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 sitruunan kuori
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 rkl oliiviöljyä

Koristeet

  • vahvaa minttua
  • oreganoa
  • granaattiomena
  • salaattisekoitusta
  • 1 chili
  • zataar mausteseosta
  • suolaa
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

TURSKA: Leikkaa turska annos paloiksi. Mausta reilusti suolalla. Kypsennä hibachi grillissä sisälämpötilaan 45 asteeseen. Tarkista suolan määrä ja lisää muutama pisara sitruunanmehua

MUNAKOISO: Halkaise munakoiso ja tee sisäosaan ristiviillot. Imeytä munakoisoon oliiviöljy, mausta suolalla ja dukkah-mausteella. Kypsennä munakoiso uunissa alkuun n. 15min ja siirrä sitten hibachille, kääntele väriä pintaan. Munakoiso saa kypsyä kunnolla kypsäksi ja pehmeäksi. Ei haittaa, jos tulee kunnolla väriä. Kypsennä pyöritellen n. 20-30min. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa.

KASTIKE: Vatkaa jogurtti pehmeäksi. Raasta valkosipuli ja lisää kaikki loput ainekset joukkoon. Tarkista maku ja lisää ainesosia oman maun mukaan.

KASAUS: Kokoa annos; aloita jogurttikastikkeesta, päälle munakoisoa ripauksella zataar-mausteseosta, pala kalaa ja yrttejä, chiliviipaleita sekä granaattiomenansiemeniä koristeeksi. Voit lorauttaa hieman oliiviöljyä päälle ja lisätä raikasta salaattia halutessasi. Mausta suolalla tarpeen mukaan. 

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit