Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Samulin pihviateria

masterchef_suomi_kausi_07_jakso_09_annos_samuli_kuva_juuli_aschan_sveins9940
Julkaistu 08.04.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden yhdeksännen jakson resepti.

Pihvi

  • 1 Tomahawk pihvi
  • suolaa
  • mustapippuria

Grillattu parsasalaatti

  • 3 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
  • 1 rkl viinietikkaa tai sitruunamehua
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl sokeria
  • 5 vihreää tankoparsaa
  • salaatteja ja yrttejä

Karamellisoitu maa-artisokkapyre

  • 500 g maa-artisokkia
  • 50 g voita
  • 1 dl täysmaitoa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 rkl fariinisokeria
  • ½ dl shampanjaviinietikkaa
  • 1 dl kreikkalaista jogurttia
  • suolaa

Jogurttikastike

  • 2 dl kreikkalaista jogurttia
  • 1 granaattiomenan siemenet
  • 3 rkl sitruunan mehua
  • 1 rkl shampanjaviinietikkaa
  • 2 rkl hunajaa
  • suolaa

Ruohosipuliöljy

  • 1 ruukku ruohosipulia
  • 2 dl neutraalia öljyä

Valmistusohje

PIHVI: Mausta raaka pihvi kauttaaltaan suolalla ja mustapippurilla. Anna levätä huoneenlämmössä 30–60 minuuttia. Grillaa hibachilla haluttuun kypsyyteen ja anna levätä pihvin paksuudesta riippuen 5–15 minuuttia.

GRILLATTU PARSASALAATTI: Valmista vinegretti öljystä, viinietikasta tai sitruunamehusta, suolasta ja sokerista. Keitä parsoja suolatussa vedessä 3 minuuttia. Pyörittele vinegretissä. Lisää sormisuolaa ja mustapippuria. Paahda grillissä, kunnes parsat saaneet kauttaaltaan väriä. Pilko parsat paloiksi, Sekoita erilaisten vihersalaattien ja yrttien kanssa. Lisää ennen tarjoilua sitruunamehua ja suolaa.

KARAMELLISOITU MAA-ARTISOKKAPYRE: Puolita maa-artisokat. Keitä suolatussa vedessä melkein kypsiksi. Valuta vesi pois ja lisää kattilaan voi ja sokeri. Lisää maa-artisokat. Keitä hetki ja lisää kerma ja maito. Keitä kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut ja maa-artisokat kypsiä. Kaada kattilan sisältö blenderiin. Aja sileäksi. Lisää etikka ja suola, Tarkista maku.

JOGURTTIKASTIKE: Valuta jogurtti. Sekoita kaikki ainekset. Tarkista maku. Lisää ruohosipuliöljyä.

RUOHOSIPULIÖLJY: Laita ainekset blenderiin. Aja täydellä teholla 2 minuuttia. Valuta kuituliinan läpi saadaksesi kirkkaan ja tumman vihreän öljyn. Kokoa annos.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit