Tee tahna mädistä, 1 tl savukurpitsasta, Tonin tomaateista ja reduktiosta. Pistä kampasimpukat purkkiin ja purista limen mehu päälle, jätä kypsymään. Laita noriarkin päälle maustetahnaa ja rullaa kampasimpukat levän sisään. Leikkaa reunat siisteiksi, purista vähän päälle lime mehua ja Tonin auringonkukan siemeniä.
Viipaloi mandoliinilla velkoretikkaa, päärynää ja luumua. kasaa vuorotellen pinoon ja väliin vähän togarashia. Päälle pirskaus riisiviinietikkaa. Jätä tekeytymään.
Peitä patenttipurkkien pohjat persiljan lehdillä. Laita makrillin filepaloja kolme kumpaankin purkkiin. Tee kalalle marinadi: leikkaa cutterilla valkosipulit ja inkivääri pieneksi, lisää soijaa ja Tonin reduktiota kunnes kostumus on halutunlainen. Laita varovasti marinadia jokaisen palan päälle. Täytä purkit savulla ja sulje kansi.
Huuhtele riisiä varovasti, kunnes neste on kirkasta, valuta lävikössä noin minuutti
Laita keittimeen riisi, kombu, 1 tl riisiviinietikkaa ja ohraöljy. Anna liota 30 min.
Keitä riisi kiehuvaksi, alenna lämpöä ja anna kiehua 10 min. Ota pois liedeltä ja anna levätä 5 min. Pyöräytä riisiä varovasti, että jyvät pohjalta pääsevät ylös ja anna levätä 1 min.
Paahda pinjansiemeniä pannulla, kunnes ne alkavat tuoksua, ota pannulta. Sekoita keskenään siemenet, 1 tl togarashia ja yuzumehua.
Mausta riisi siemenillä, togarashilla ja Tonin hapannorilla.
Kokoa annos.