Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Porotataki, pikkelöityjä shimejisieniä, paistettuja sieniä, kaalisalaattia sekä marinoitu keltuainen, Iinan resepti

Zen-13
MTV
Julkaistu 01.04.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden kahdeksannen jakson resepti.

POROTATAKI

  • 1 kpl poronsisäfilettä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 rklTonin reduktio
  • 5 kpl Tonin tomaatteja
  • 1 tl Tonin kuivattua kurpitsaa raastettuna
  • 1 rkl miriniä
  • 1 tl paahdettua seesamiöljyä
  • 1 rkl raastettua inkivääriä

MARINOITU KELTUAINEN

  • 2 kpl kananmunankeltuaista
  • 2 rkl savusoijaa
  • 2 rkl miriniä

KAALISALAATTI

  • 1 pieni punakaali
  • 2 tl seesamiöljyä
  • 2 rkl soijaa
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • 1 rkl miriniä

PAISTETUT HERKKUSIENET

  • 4 kpl pieniä ruskeita herkkusieniä
  • suolaa maun mukaan

PIKKELÖIDYTSHIMEJISIEMENET

  • 1 shimejisieni
  • 1 rkl soijaa
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl vettä
  • 1 rkl miriniä
  • 2 kpl kafferlimen lehteä
  • ½ fingerlime

RIISI

  • 2 dl riisiä
  • 2,4 dl vettä
  • 1 tl kojilientä (ohravesi)
  • 1 tl Tonin mustaherukkaöljyä
  • 10 cm kombua

Valmistusohje

POROTATAKI: Poista mahdolliset kalvot poron sisäfileestä. Mausta filee suolalla ja mustapippurilla ja paista väri nopeasti kuumalla pannulla jokaiselle pinnalle. Nosta filee jäähtymään. Sekoita pienessä muovipussissa kaikki marinadin aineet ja lisää jäähtynyt sisäfile pussiin. Sulje pussi mahdollisimman ilmatiiviisti, ja laita liha jääkaappiin marinoitumaan vähintään tunniksi. Leikkaa liha ohuiksi siivuiksi juuri ennen tarjoilua.

MARINOITU KELTUAINEN: Laita kokonaiset keltuaiset pieneen astiaan, ja lisää joukkoon soija sekä mirini. Huolehdi, että keltuaiset peittyvät kevyesti nesteeseen. Anna maustua jääkaapissa tunti.

KAALISALAATTI: Raasta punakaali pieneksi. Lisää kaikki aineet kulhoon ja mausta vähintään tunti.

PAISTETUT HERKKUSIENET: Siivuta herkkusienet ohuiksi viipaleiksi ja paista kuumalla pannulla niin kauan, kunnes niistä on haihtunut mahdollisimman paljon vettä pois. Nosta pannulta ja mausta suolalla.

PIKKELÖIDYTSHIMEJISIEMENET: Leikkaa sieni paljoiksi ja paista nopeasti kuivalla pannulla. Laita sienet jäähtymään kulhoon. Lisää kaikki aineet kulhoon ja anna maustua noin tunti.

RIISI: Mittaa riisi kulhoon ja huuhtele vedellä huolellisesti kolme kertaa. Valuta ylijäävä vesi hyvin pois ja kaada puhdistettu riisi Donabeen. Lisää donabeen vesi, kojiliemi ja musteherukkaöljy. Anna riisin ja veden seisoa noin 30 minuutin ajan kannen alla. Laita donabeen liekki ja odota että vesi kiehuu. Kun vesi kiehuu, anna kiehua pienellä liekillä noin 10 minuutin ajan. Nosta liekin päältä pois, ja anna hautua kannen alla noin 5 minuutin ajan. Nosta kansi, ja sekoita kevyesti ja anna vielä levätä kannen alla yhden minuutin ajan. Tarjoile.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit