Sekoita blenderissä nopeasti tasaiseksi smetana, kuohukerma ja kananmunat. Lisää juustoraaste. Kaada massa leivinpaperille. Hienonna ruohosipuli (jätä osa salaattiin) ja levitä massan päälle. Paista uunissa n. 25min 200 asteessa, jäähdytä.
Valmista morttelissa täyte: Lisää Tonin suolatut luumut, Tonin auringonkukansiemenet, raasta Tonin kurpitsaa, ja loraus herukkaöljyä. Tee tästä tasainen tahna.
Laita kulhoon loraus etikkaa ja riko kaksi keltuaista kulhoon. Lisää rypsiöljyä tipottain ja vispaa kovaa, mutta niin, että majoneesi jää vähän alle. Voit halutessasi lisätä rypsiöljyä noin puolet enemmän, niin saat kovan majoneesin.
Sekoita keskenään Tonin keltaisia tomaatteja, auringonkukansiementahnaa, auringonkukanversoja sekä loraus etikkaa ja ruohosipulia. Laita herukkaöljyä erilliseen kulhoon tai lisää pieni loraus suoraan salaattiin.
Laita tahnan loppuosaan tuorejuustoa ja levitä jäähtyneen munakasrullan väliin. Rullaa leivinpaperia apuna käyttäen munakas tiukalle rullalle.
Pese ja liota riisi. Lisää keitinveteen Tonin kojivettä ja jäkälää, keitä 10min.
Paahda auringonkukansiemeniä, raasta kurpitsaa ja lisää ne, sekä vähän herukkaöljyä ja suolaa vielä keitetyn riisin sekaan.
Kokoa annos.