Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Mustikka-jogurttijäätelö, Samun resepti

masterchef_suomi_kausi_07_jakso_09_annos_samu_kuva_juuli_aschan_sveins9969
Julkaistu 08.04.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden yhdeksännen jakson resepti.

Ainekset

  • 1 prk keittiön kreikkalaista jogurttia
  • 2 rkl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl pensasmustikoita
  • 2 dl vadelmia
  • 2 dl tummaa suklaata
  • 1 dl keittiön kuohukermaa
  • 10 g vehnäjauhoja
  • 90 g vettä
  • ½ sitruunan mehu
  • sormisuolaa
  • 2 rkl voita

Valmistusohje

JOGURTTIJÄÄTELÖ: Kaada jogurtti kulhoon, mausta tomusokerilla ja vaniljasokerilla. Laita jäätelökoneeseen tunnin ohjelmalla. Soseuta mustikat sauvasekoittimella, paseeraa siivilän läpi ja lisää jäätelömassaan.

VADELMAMELBA: soseuta vadelmat sauvasekoittimella, paseeraa siivilällä siemenet pois. Lisää tomusokeri sekä sitruunamehu. Tarkista maku ja tasapainota tarvittaessa.

SUKLAAGANACHE: Sulata suklaa vesihauteessa. Kun suklaa on sulanut, lisää kerma koko ajan vatkaten ja lisää voi. Kun seos on jäähtynyt, lisää hyppysellinen sormisuolaa.

TUILE: Sekoita vesi ja vehnäjauhot. Kuumenna öljy pannulla ja lisää jauho-vesiseos. Anna paistua ruskeaksi pitsiksi.

Kasaa annos.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit