Aloita kuorimalla ja pilkkomalla 3-4 kpl salottisipulia pienemmiksi ja aseta ne veteen kiehumaan kirvelin ja sokerin kanssa. Kiehuta seosta niin, että sipulit pehmenevät ja siivilöi seos blenderiin. Lisää blenderiin kerma ja aja seos yhteen. Maista sokerin ja suolan tarve ja lisää tarvittaessa kirveliä mikäli väri ei ole tarpeeksi vihreä.
Poista peuran fileestä kalvot ja leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi. Voit suolata lihan pinnan kunnolla ja laittaa paistinpannun kuumenemaan. Odottaessa pannun lämpenemistä, voi aloittaa sienien ja koristesalottien leikkaamisen. Leikkaa sienet kahtia ja poista varresta pieni osa. Salottisipulit leikataan silinterin mallisiksi ja paistetaan kevyesti öljyllä ilman, että saa liikaa väriä. Pyri pitämään sipulin luonnollinen väri mutta kypsentämään ne tästä huolimatta.
Ota sipulit pannulta pois ja lisää lämpöä fileitä varten. Paista fileet molemmin puolin ja lisää pannulle sienet, voi, kirveliä ja valele fileet paistovoissa. Kun väri ja kypsyys on saatu, ota fileet lepäämään ennekuin leikkaat ne kahtia. Voit kuullottaa sieniä vielä matalalla lämmöllä oman maun mukaan.
Nyt siivilöi salotti-kirvelimousse seos huolella ja laita se sifoniin. Ravista muutaman kerran sifonia ja pursota seos lautaselle niin kuin haluat sen esille laittaa. Lisää sienet nojaamaan moussea ja laita salottisilinterit niiden viereen. Leikkaa kauniisti paistettu peura filee kahteen osaan ja aseta lautaselle tarjoilua varten.