Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Paistetut kampasimpukat, kurpitsapyreellä, tomaatti- avokadosalaatilla ja ruskistetulla voilla, Jounin resepti

masterchef_suomi_kausi_07_jakso_05_annos_jouni_kuva_juuli_aschan_sveins1308
MTV
Julkaistu 11.03.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden viidennen jakson resepti.

KAMPASIMPUKAT

  • 2 kampasimpukkaa
  • 2 rkl rypsiöljyä paistamiseen
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 2 rkl voita

TOMAATTI-AVOKAADO-SALAATTI

  • 1 avokado
  • 1 sitruuna
  • 1 tomaatti
  • 2 lehteä salaattia
  • 1 fenkoli
  • ½ sitruunan mehu

KURPITSAPYREE

  • 1 hokkaidokurpitsa
  • 3 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Valmistusohje

Leikkaa ja kuori kurpitsa pieniksi paloiksi. Laita palat uunivuokaan, ripottele öljyä ja mausteita päälle. Laita 180 asteiseen uuniin.

Pilko avokado ja tomaatit lohkoiksi. Siivuta fenkolista ohuita siivuja. Laita kaikki kulhoon ja purista puolikkaan sitruunan mehu sekaan.

Ota kypsyneet kurpitsat uunista ja tee siitä pyreetä sauvasekoittimella. Mausta suolalla.

Ota paistinpannu ja paista kampasimpukat nopeasti voissa kypsiksi. Max minuutti per puoli.

Kuumenna vielä voita pannulla niin, että voi ruskistuu ja kasaa kaikista näistä kaunis annos lautaselle.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit