Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Perunakranssi, T-pihvi, punaviinikastike ja valkosipuli-sahrami-vihannekset, Darinan resepti

Kaksintaistelu-32
MTV
Julkaistu 18.03.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan kuudennessa jaksossa kilpailijat tekivät toisinnon huippukokin reseptistä. Darina kilpaili immuniteettipinssistä huippukokkia vastaan.

PERUNAKRANSSI

  • 4 isoa perunaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 120 g luomuvoita
  • 120 g vehnäjauhoja
  • 125 ml vettä
  • 1 tl muskottipähkinää
  • 1 tl suolaa
  • 3 kananmunaa

PUNAVIINIKASTIKE

  • 3 salottisipulia
  • rosmariinia
  • 4 dl lihalientä
  • 3 dl punaviiniä
  • 2 tl worcestershirekastiketta
  • luomuvoita
  • 1 rkl vaahterasiirappia

VALKOSIPULI-SAHRAMI-VIHANNEKSET

  • 2 rkl luomuvoita
  • 2 pientä naurista
  • ruusukaalia
  • 1 dl kuohukermaa

Valmistusohje

PERUNAKRANSSI: 

Kuori perunat, ja paloittele kolme pienemmiksi paloiksi. Säästä yksi kokonainen peruna myöhemmälle. Kiehauta vesi, lisää suola, laakerinlehdet ja perunat. Keitä kypsiksi ja valuta.

Sulata voi kattilassa, lisää vesi, mausteet ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja haihduttele vesi, kunnes taikina alkaa ottamaan hivenen pohjasta kiinni.
Sekoita joukkoon kananmunat, aja perunat prässin läpi ja sekoita taikinaan. Täytä pursotinpussi taikinalla ja tee "donitseja" voidellun leivinpaperin tai silikonimaton päälle, pakasta.

Leikkaa jäljellä oleva peruna spiraalileikkurilla ohueksi nauhaksi ja säilytä sitä kylmässä vedessä.

Kun "donitsit" ovat pakastuneet, pyöräytä taikina jauhoissa ja pyöritä perunanauha ympärille. Paista upporasvassa kauniin väriseksi.

T-PIHVI: Lämmitä uuni 110 asteeseen.
Suolaa pihvi, aseta paistomittari ja kypsennä uunissa kunnes sisälämpötila on 50 astetta. Ruskista valurautapannussa voin ja rosmariinin kera, anna lihan levätä ja vetäytyä kunnolla ennen kuin tarjoilet.

PUNAVIINIKASTIKE: Keitä kasaan, siivilöi ja viimeistele voilla.

VALKOSIPULI-SAHRAMI-VIHANNEKSET: Lisää sahramia kermaan, ja marinoi nauriit.
Ruskista voi, lisää valkosipuli ja paista ruusukaalit sekä nauriit kunnes ne saavat hieman väriä pintaan, mutta jäävät kuitenkin napakoiksi. Mausta suolalla.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit