Laita kattila keskilämmölle ja lisää 2 rkl rypsiöljyä. Suomusta särki, leikkaa 4 palaan ja laita kattilaan kypsymään pariksi minuutiksi. Leikkaa fenkoli, porkkana, sipuli ja paprika pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan, freesaa 5 min. Lisää kattilaan 4 paloiteltua valkosipulinkynttä ja pussi sahramia, jatka paistamista n. minuutti.
Lisää keittoon paloitellut tomaatit, kalaliemi, valkoviini ja pernod. Sekoita ja anna kiehua hiljalleen 30 min.
Rouille: Pistä kapeaan korkeaan astiaan munankeltuainen ehjänä, sinappi, etikka, 2 dl öljyä ja 4 raastettua valkosipulinkynttä. Paina sauvasekoitin pohjaan, käynnistä ja nosta hiljalleen ylös. Tuloksena pitäisi olla aioli. Mausta suolalla, paprikajauheella, sahramilla ja srirachalla. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
Tomaattivaahto: Kaada tomaattimehu laakeaan astiaan, lisää lesitiini ja peitä puoliksi tuorekelmulla. Sekoita sauvasekoittimella ilmaa mehuun niin, että saat vaahtoa. Anna levätä noin minuutti.
Soseuta keitto sileäksi, sekoita joukkoon n. 1 dl rouillea ja tarkista maku. Annostele keittoa lautaselle, lisää rouillea ja tomaattivaahtoa.