Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Särki-bourride, rouille ja tomaattivaahto, Samun resepti

Päivän_kala-22
MTV
Julkaistu 25.03.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden seitsemännen jakson resepti.

Ainekset

  • 1 särki
  • ½ fenkoli
  • ½ sipuli
  • 1 porkkana
  • 1/2 paprika
  • 5 dl kalalientä
  • 2,5 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 dl pernod-anisviinaa
  • 1 kananmuna
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 8 valkosipulinkynttä
  • 1,5 ps sahramia
  • 1 rkl sormisuolaa
  • 3 dl rypsiöljyä
  • 2 tomaattia
  • 5 dl tomaattimehua
  • 3 g lesitiiniä
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl srirachakastiketta

Valmistusohje

Laita kattila keskilämmölle ja lisää 2 rkl rypsiöljyä. Suomusta särki, leikkaa 4 palaan ja laita kattilaan kypsymään pariksi minuutiksi. Leikkaa fenkoli, porkkana, sipuli ja paprika pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan, freesaa 5 min. Lisää kattilaan 4 paloiteltua valkosipulinkynttä ja pussi sahramia, jatka paistamista n. minuutti.

Lisää keittoon paloitellut tomaatit, kalaliemi, valkoviini ja pernod. Sekoita ja anna kiehua hiljalleen 30 min.

Rouille: Pistä kapeaan korkeaan astiaan munankeltuainen ehjänä, sinappi, etikka, 2 dl öljyä ja 4 raastettua valkosipulinkynttä. Paina sauvasekoitin pohjaan, käynnistä ja nosta hiljalleen ylös. Tuloksena pitäisi olla aioli. Mausta suolalla, paprikajauheella, sahramilla ja srirachalla. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

Tomaattivaahto: Kaada tomaattimehu laakeaan astiaan, lisää lesitiini ja peitä puoliksi tuorekelmulla. Sekoita sauvasekoittimella ilmaa mehuun niin, että saat vaahtoa. Anna levätä noin minuutti.

Soseuta keitto sileäksi, sekoita joukkoon n. 1 dl rouillea ja tarkista maku. Annostele keittoa lautaselle, lisää rouillea ja tomaattivaahtoa.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit