Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Säyneballotine, pikkelöity kurkku, parsaa, valkoviinikastike, majoneesi ja ruohosipuliöljy, Darinan resepti

Päivän_kala-11
MTV
Julkaistu 25.03.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden seitsemännen jakson resepti.

VALKOVIINIKASTIKE

  • 50 g luomu voita
  • 10 cm purjon vartta
  • puolikas fenkoli
  • 1 salottisipuli
  • 1 tl fenkolin siemeniä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 3 dl kalalientä
  • 4 parsaa

SÄYNEBALLOTINE

  • 1 isohko säyne
  • 60 g smetanaa
  • 3 valkuaista
  • 3 rkl riisiviinietikkaa
  • suolaa
  • 3 rkl sitruunamehua
  • keltaista ja vihreää kesäkurpitsaa
  • sitruunamehua

PIKKELÖITY KURKKU

  • ½ kurkku
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa

MAJONEESI

  • 1 kananmuna
  • 1 tl sinappia
  • 1 tl jauhettua valkosipulia
  • suolaa
  • riisiviinietikkaa
  • rypsiöljyä

RUOHOSIPULIÖLJY

  • 1 nippu ruohosipulia
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • limen mehua

Valmistusohje

VALKOVIINIKASTIKE: Ruskista voissa paloiteltu purjo, salottisipuli sekä ohueksi viipaloitu fenkoli. Lisää fenkolisiemenet, viini sekä kalaliemi. Esikypsennä parsat kastikkeessa. Kun parsat ovat olleet pari minuuttia kastikkeessa, ota ne pois säyneballotinen täyttämistä varten sivuun, blendaa ja siivilöi kastike. Kaada kastike takaisin kattilaan, lisää vielä voita ja blendaa kunnes saat kuohkean kastikkeen.

SÄYNEBALLOTINE: Lämmitä uuni 80 asteeseen.

Fileoi kala ja aja se cutterissa smetanan, valkuaisten, riisiviinietikan kanssa. Lisää suola ja sitruunamehu sekä riisiviinietikka. Täytä färssilla pursotinpussi. Viipaloi kesäkurpitsat kuorijalla, leikkaa niistä tasakokoiset viipaleet ja vuoraa vuoron perään ”kuori” vihreästä ja keltaisesta kesäkurpitsasta. Pursota färssi, lisää keskelle parsa ja pursota lisää färssia, jotta parsa peittyy. Rullaa varovasti tiukalle rullalle, tee vähintään viisi kerrosta. Laita paistomittari ballotineen pituussuunnassa, ja aseta se 60 asteeseen. Kypsennä uunissa, anna hieman vetäytyä ja leikkaa varovasti kelmu pois, paloittele ja tarjoile.

PIKKELÖITY KURKKU: Viipaloi puolikas kurkku ohuiksi suikaleiksi. Sekoita pikkelin ainekset sekaisin ja marinoi kurkku.

MAJONEESI: Riko kananmuna blenderin kulhoon, lisää sinappi, jauhettu valkosipuli, riisiviinietikka ja aloita blendaus. Valuta öljy pikkuhiljaa, kunnes saat paksun majoneesin.

RUOHOSIPULIÖLJY: Blendaa kaikki ainekset, siivilöi.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit