MasterChef VIP: Paistettuja kampasimpukoita, mustatorvisieniä, paahdetuja maa-artisokkia ja persiljaöljyä – Vikin resepti

MC2020VIP_EP02_Annoskuva_Viki_Kuvaaja_Sara_Forsius
Sara Forsius / Mtv3

MasterChef VIP -sarjan toisessa jaksossa kilpailijat pääsevät valmistamaan annoksen tuomareiden suosikkiraaka-aineista.

Kampasimpukat

  • 6 kpl Kampasimpukoita
  • 2 rkl Voita
  • 2 oksaa Timjamia
  • Pippuri
  • Suola

Paistetut mustatorvisienet

  • 2 kourallista Mustatorvisieniä
  • 2 rkl Voita
  • 3 oksaa Timjamia
  • Pippuri
  • Suola

Paahdetut maa-artisokat

  • 8 kpl Maa-artisokkia
  • Öljy
  • Pippuri
  • Suola

Persiljaöljy

  • 1 ruukku Persiljaa
  • 1 dl Öljyä
  • Sitruunanmehua

Valmistusohje

Valmista persiljaöljy. Laita öljy ja persilja blenderiin. Aja hienoksi öljyksi ja mausta sitruunanmehulla.

Valmista maa-artisokat. Pese maa-artisokat ja halkaise. Pyörittele öljyssä ja lisää mausteet. Paahda 225 asteisessa uunissa noin 15 - 20 minuuttia.

Valmista mustatorvisienet. Paista sienet voissa pannulla timjamin kanssa. Mausta pippurilla ja suolalla.

Valmista kampasimpukat. Paista voissa pannulla timjamin kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kokoa annos. Koristele tuoreilla yrteillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.