MasterChef VIP: Paistettuja kampasimpukoita, mustatorvisieniä, paahdetuja maa-artisokkia ja persiljaöljyä – Vikin resepti
MasterChef VIP -sarjan toisessa jaksossa kilpailijat pääsevät valmistamaan annoksen tuomareiden suosikkiraaka-aineista.
Kampasimpukat
- 6 kpl Kampasimpukoita
- 2 rkl Voita
- 2 oksaa Timjamia
- Pippuri
- Suola
Paistetut mustatorvisienet
- 2 kourallista Mustatorvisieniä
- 2 rkl Voita
- 3 oksaa Timjamia
- Pippuri
- Suola
Paahdetut maa-artisokat
- 8 kpl Maa-artisokkia
- Öljy
- Pippuri
- Suola
Persiljaöljy
- 1 ruukku Persiljaa
- 1 dl Öljyä
- Sitruunanmehua
Valmistusohje
Valmista persiljaöljy. Laita öljy ja persilja blenderiin. Aja hienoksi öljyksi ja mausta sitruunanmehulla.
Valmista maa-artisokat. Pese maa-artisokat ja halkaise. Pyörittele öljyssä ja lisää mausteet. Paahda 225 asteisessa uunissa noin 15 - 20 minuuttia.
Valmista mustatorvisienet. Paista sienet voissa pannulla timjamin kanssa. Mausta pippurilla ja suolalla.
Valmista kampasimpukat. Paista voissa pannulla timjamin kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kokoa annos. Koristele tuoreilla yrteillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku