MasterChef VIP: Paistettuja kampasimpukoita, maa-artisokkapyrettä ja mustatorvisienikastiketta – Max Seeckin resepti

MC2020VIP_EP02_Annoskuva_Max_Kuvaaja_Sara_Forsius
Sara Forsius / Mtv3

MasterChef VIP -sarjan toisessa jaksossa kilpailijat pääsevät valmistamaan annoksen tuomareiden suosikkiraaka-aineista.

Kampasimpukat

  • 6 kpl Kampasimpukoita
  • 1 rkl Voita
  • Pippuri
  • Suola

Maa-artisokkapyre

  • 8 kpl Maa-artisokkia
  • 30 g Voita
  • Pippuri
  • Suola

Mustatorvisienikastike

  • 0,5 L Mustatorvisieniä
  • 2 rkl Voita
  • 2 dl Kermaa
  • 2 rkl Misotahnaa

Valmistusohje

Valmista maa-artisokkapyre. Kuori maa-artisokat ja halkaise. Keitä suolavedessä pehmeiksi. Laita blenderiin voin kanssa ja aja hienoksi pyreeksi. Lisää tarvittaessa loraus vettä. Mausta pippurilla ja suolalla.

Valmista mustatorvisienikastike. Paista sieniä voissa pannulla. Lisää joukkoon misotahna ja kerma. Keitä kastikkeeksi ja mausta suolalla. Halutessasi hienonna sienet sauvasekoittimella pieniksi paloiksi.

Valmista kampasimpukat. Paista kampasimpukat nopeasti voissa pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kokoa annos. Koristele hienonnetulla timjamilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.