MasterChef VIP: Paistettuja kampasimpukoita, maa-artisokkapyrettä ja mustatorvisienikastiketta – Max Seeckin resepti
MasterChef VIP -sarjan toisessa jaksossa kilpailijat pääsevät valmistamaan annoksen tuomareiden suosikkiraaka-aineista.
Kampasimpukat
- 6 kpl Kampasimpukoita
- 1 rkl Voita
- Pippuri
- Suola
Maa-artisokkapyre
- 8 kpl Maa-artisokkia
- 30 g Voita
- Pippuri
- Suola
Mustatorvisienikastike
- 0,5 L Mustatorvisieniä
- 2 rkl Voita
- 2 dl Kermaa
- 2 rkl Misotahnaa
Valmistusohje
Valmista maa-artisokkapyre. Kuori maa-artisokat ja halkaise. Keitä suolavedessä pehmeiksi. Laita blenderiin voin kanssa ja aja hienoksi pyreeksi. Lisää tarvittaessa loraus vettä. Mausta pippurilla ja suolalla.
Valmista mustatorvisienikastike. Paista sieniä voissa pannulla. Lisää joukkoon misotahna ja kerma. Keitä kastikkeeksi ja mausta suolalla. Halutessasi hienonna sienet sauvasekoittimella pieniksi paloiksi.
Valmista kampasimpukat. Paista kampasimpukat nopeasti voissa pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kokoa annos. Koristele hienonnetulla timjamilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiiras
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras