MasterChef VIP: Paistettuja kampasimpukoita, maa-artisokkapyrettä ja persiljaöljyä – Perttu Sirviön resepti
Julkaistu
MasterChef VIP -sarjan toisessa jaksossa kilpailijat pääsevät valmistamaan annoksen tuomareiden suosikkiraaka-aineista.
Kampasimpukat
- 6 kpl Kampasimpukoita
- 2 rkl Voita
- Suola
Maa-artisokkapyre
- 8 kpl Maa-artisokkia
- 2 dl Kerma
- 2 rkl Voita
- Pippuri
- Suola
Persiljaöljy
- 1 ruukku Persiljaa
- 1 dl Öljyä
- Suola
Valmistusohje
Valmista persiljaöljy. Laita persilja ja öljy blenderiin. Aja noin 5 minuuttia hienoksi öljyksi. Mausta suolalla.
Valmista maa-artisokkapyre. Kuori maa-artisokat ja halkaise. Keitä suolavedessä pehmeiksi. Laita blenderiin kerman ja voin kanssa. Aja pyreeksi ja mausta suolalla.
Valmista kampasimpukat. Paista kampasimpukat voissa pannulla. Mausta suolalla.
Kokoa annos. Koristele timjamilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiiras
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras