MasterChef VIP: Paistettua kuhaa, paahdettuja bataattilohkoja, kanttarelleja ja suippokaali-porkkanaraastetta – Jarmo Kosken resepti
MasterChef VIP -sarjan ensimmäisessä tehtävässä kilpailijat pääsevät esittelemään omia ruokamieltymyksiään, kun kokattavana on autiosaaren annos: mitä kukin olisi valmis syömään koko lopun elämänsä?
Kuha
- 2 kpl Kuhafile
- 2 rkl Voita
- 1 rkl Sitruunanmehua
- Pippuri
- Suola
Bataattilohkot
- 1 kpl Bataatti
- 3 rkl Öljyä
- 1 rkl Seesaminsiemeniä
- Pippuri
- Suola
Kanttarellit
- 2 dl Kanttarelleja
- 1/2 kpl Sipuli
- 1 kpl Valkosipulinkynsi
- 2 rkl Voita
- 0,5 tl Curryjauhe
- Pippuri
- Suola
Kaali-porkkanaraaste
- 1/2 kpl Suippokaalia
- 1 kpl Porkkana
- 1 rkl Oliiviöljyä
- 2 tl Valkoviinietikkaa
- Suola
Valmistusohje
Valmista kaali-porkkanaraaste. Suikaloi suippokaali ja porkkana. Sekoita. Mausta raastesalaatti oliiviöljyllä ja valkoviinietikalla.
Valmista bataattilohkot. Pilko bataatti lohkoiksi ja pyörittele lohkot öljyssä. Mausta seesaminsiemenillä, pippurilla ja suolalla. Paahda 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes bataattilohkot ovat rapeita.
Valmista kanttarellit. Puhdista sienet ja pilko. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista sienet ja sipulit voissa pannulla. Mausta currylla, pippurilla ja suolalla.
Valmista kuha. Paista kuhafileet voissa pannulla. Mausta sitruunanmehulla, pippurilla ja suolalla.
Kokoa annos.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku