MasterChef VIP: Paistettua kuhaa, paahdettuja bataattilohkoja, kanttarelleja ja suippokaali-porkkanaraastetta – Jarmo Kosken resepti

MC2020VIP_EP01_Annoskuva_Jarmo_Kuvaaja_Sara_Forsius
Sara Forsius / Mtv3

MasterChef VIP -sarjan ensimmäisessä tehtävässä kilpailijat pääsevät esittelemään omia ruokamieltymyksiään, kun kokattavana on autiosaaren annos: mitä kukin olisi valmis syömään koko lopun elämänsä?

Kuha

  • 2 kpl Kuhafile
  • 2 rkl Voita
  • 1 rkl Sitruunanmehua
  • Pippuri
  • Suola

Bataattilohkot

  • 1 kpl Bataatti
  • 3 rkl Öljyä
  • 1 rkl Seesaminsiemeniä
  • Pippuri
  • Suola

Kanttarellit

  • 2 dl Kanttarelleja
  • 1/2 kpl Sipuli
  • 1 kpl Valkosipulinkynsi
  • 2 rkl Voita
  • 0,5 tl Curryjauhe
  • Pippuri
  • Suola

Kaali-porkkanaraaste

  • 1/2 kpl Suippokaalia
  • 1 kpl Porkkana
  • 1 rkl Oliiviöljyä
  • 2 tl Valkoviinietikkaa
  • Suola

Valmistusohje

Valmista kaali-porkkanaraaste. Suikaloi suippokaali ja porkkana. Sekoita. Mausta raastesalaatti oliiviöljyllä ja valkoviinietikalla.

Valmista bataattilohkot. Pilko bataatti lohkoiksi ja pyörittele lohkot öljyssä. Mausta seesaminsiemenillä, pippurilla ja suolalla. Paahda 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes bataattilohkot ovat rapeita.

Valmista kanttarellit. Puhdista sienet ja pilko. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista sienet ja sipulit voissa pannulla. Mausta currylla, pippurilla ja suolalla.

Valmista kuha. Paista kuhafileet voissa pannulla. Mausta sitruunanmehulla, pippurilla ja suolalla.

Kokoa annos.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.