MasterChef VIP: Paistettua kuhaa, paahdettuja bataattilohkoja, kanttarelleja ja suippokaali-porkkanaraastetta – Jarmo Kosken resepti

MC2020VIP_EP01_Annoskuva_Jarmo_Kuvaaja_Sara_Forsius
Sara Forsius / Mtv3

MasterChef VIP -sarjan ensimmäisessä tehtävässä kilpailijat pääsevät esittelemään omia ruokamieltymyksiään, kun kokattavana on autiosaaren annos: mitä kukin olisi valmis syömään koko lopun elämänsä?

Kuha

  • 2 kpl Kuhafile
  • 2 rkl Voita
  • 1 rkl Sitruunanmehua
  • Pippuri
  • Suola

Bataattilohkot

  • 1 kpl Bataatti
  • 3 rkl Öljyä
  • 1 rkl Seesaminsiemeniä
  • Pippuri
  • Suola

Kanttarellit

  • 2 dl Kanttarelleja
  • 1/2 kpl Sipuli
  • 1 kpl Valkosipulinkynsi
  • 2 rkl Voita
  • 0,5 tl Curryjauhe
  • Pippuri
  • Suola

Kaali-porkkanaraaste

  • 1/2 kpl Suippokaalia
  • 1 kpl Porkkana
  • 1 rkl Oliiviöljyä
  • 2 tl Valkoviinietikkaa
  • Suola

Valmistusohje

Valmista kaali-porkkanaraaste. Suikaloi suippokaali ja porkkana. Sekoita. Mausta raastesalaatti oliiviöljyllä ja valkoviinietikalla.

Valmista bataattilohkot. Pilko bataatti lohkoiksi ja pyörittele lohkot öljyssä. Mausta seesaminsiemenillä, pippurilla ja suolalla. Paahda 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes bataattilohkot ovat rapeita.

Valmista kanttarellit. Puhdista sienet ja pilko. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista sienet ja sipulit voissa pannulla. Mausta currylla, pippurilla ja suolalla.

Valmista kuha. Paista kuhafileet voissa pannulla. Mausta sitruunanmehulla, pippurilla ja suolalla.

Kokoa annos.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!