Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef VIP: Maa-artisokkakeittoa, paistettuja mustatorvisieniä, sitruunaöljyä ja juustokeksiä – Anna Perhon resepti

MC2020VIP_EP02_Annoskuva_Anna_Kuvaaja_Sara_Forsius
Sara Forsius / Mtv3
Julkaistu 09.03.2021 20:55

MTV LIFESTYLE

MasterChef VIP -sarjan toisessa jaksossa kilpailijat pääsevät valmistamaan annoksen tuomareiden suosikkiraaka-aineista.

Maa-artisokkakeitto

  • 10 kpl Maa-artisokkia
  • 3 dl Kermaa
  • 2 rkl Voita
  • Suola

Paistetut mustatorvisienet

  • 2 kourallista Mustatorvisieniä
  • 1 rkl Voita
  • Suola

Sitruunaöljy

  • 1 kpl Sitruuna
  • 1 dl Öljyä
  • ripaus Sokeria

Juustokeksi

  • 1 kpl Kananmuna
  • 2 rkl Vehnäjauhoja
  • 4 rkl Juustoraastetta

Valmistusohje

Valmista maa-artisokkakeitto. Kuori maa-artisokat ja keitä suolavedessä pehmeiksi. Laita blenderiin kerman ja voin kanssa. Aja kuohkeaksi keitoksi ja mausta suolalla.

Valmista juustokeksit. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään. Nostele leivinpaperin päälle uunipellille taikinasta pieniä nokareita. Paista 170 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Laita tämän jälkeen vielä 2 minuutiksi grillivastus päälle.

Valmista mustatorvisienet. Paista sienet voissa pannulla. Mausta suolalla.

Valmista sitruunaöljy. Raasta sitruunankuorta öljyyn ja purista mehut. Mausta sokerilla.

Kokoa annos. Koristele tuoreilla yrteillä ja sitruunaöljyllä.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef