Mausteinen kaali-lihapiirakka
Turha enää kammota kaalia: nyt leipomaan herkullista piirakkaa!
Ainekset
- 5–6 annosta
Pohja
- 400 g valmista lehtitaikinaa
Täyte
- 250 g valkokaalia
- 1 sipuli
- 1 porkkana
- 1 1/2 dl vettä
- 1 lihaliemikuutio
- 200 g jauhelihaa
- 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
- 2 rkl fariinisokeria
- 2 rkl Rajamäen Mausteista etikkaa
- 2 tl meiramia
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi, hienonna sipuli ja raasta porkkana. Mittaa kattilaan vesi ja lihaliemikuutio. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kaalisuikaleet, hienonnettu sipuli ja porkkanaraaste. Keitä seosta noin 10 minuuttia.
Ruskista jauheliha ja lisää se kypsän kaaliseoksen joukkoon. Mausta täyte valkosipulilla, fariinisokerilla, etikalla, meiramilla ja suolalla.
Levitä täyte kaulitun taikinalevyn toiselle puolikkaalle ja nosta toinen puolikas kanneksi täytteen päälle. Painele piirakan reunat kiinni, pistele haarukalla ja voitele munalla.
Kypsennä 200-asteessa noin 45 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"