Mausteinen kaali-lihapiirakka
Turha enää kammota kaalia: nyt leipomaan herkullista piirakkaa!
Ainekset
- 5–6 annosta
Pohja
- 400 g valmista lehtitaikinaa
Täyte
- 250 g valkokaalia
- 1 sipuli
- 1 porkkana
- 1 1/2 dl vettä
- 1 lihaliemikuutio
- 200 g jauhelihaa
- 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
- 2 rkl fariinisokeria
- 2 rkl Rajamäen Mausteista etikkaa
- 2 tl meiramia
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi, hienonna sipuli ja raasta porkkana. Mittaa kattilaan vesi ja lihaliemikuutio. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kaalisuikaleet, hienonnettu sipuli ja porkkanaraaste. Keitä seosta noin 10 minuuttia.
Ruskista jauheliha ja lisää se kypsän kaaliseoksen joukkoon. Mausta täyte valkosipulilla, fariinisokerilla, etikalla, meiramilla ja suolalla.
Levitä täyte kaulitun taikinalevyn toiselle puolikkaalle ja nosta toinen puolikas kanneksi täytteen päälle. Painele piirakan reunat kiinni, pistele haarukalla ja voitele munalla.
Kypsennä 200-asteessa noin 45 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi