Sulata pakastetaikina. Voitele iso piirakkavuoka kauttaaltaan voilla tai margariinilla ohuelti. Levitä sulanut taikina käsin painellen vuoan pohjalle ja reunoille. Aseta reunojen päälle foliosuikaleet, jotta reunat pysyvät ylhäällä. Kypsennä torttupohjaa 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 7–8 minuuttia. Ota foliosuikaleet irti reunoista ja jatka paistamista 4–5 minuuttia. Varo paistamasta liian pitkään, ettei pohja kuivu. Ota pois uunista ja kostuta lämpimänä kirsikka- tai karviaismehulla. Anna pohjan jäähtyä.
Valmista pohjan jäähtyessä täyte. Vispaa kerma vaahdoksi omassa kulhossa. Vispaa kondensoitu maito, tuorejuusto ja sitruunasta puristettu mehu erikseen omassa kulhossa vaahdoksi. Sekoita joukkoon varovaisesti kermavaahto. Lisää sekaan kookoslastut ja kuivatut hedelmäkuutiot sekä paloiksi murskattuja pähkinöitä, jätä kaikkia hieman koristeeksi. Ota kirsikoista kivet pois tai nipistä karviaisten ruskeat päät pois. Pilko näitä täytteen joukkoon, jätä myös näitä muutama koristeeksi. Talvella voit käyttää piirakkaan perinteisesti kuuluvia punaisia säilykekirsikoita.
Levitä pohjan päälle täytevaahto niin, että piirakka on amerikkalaiseen tyylin todella täynnä täytettä. Koristele päältä keskuskohta reilusti piirakan raaka-ainein. Anna täytteen vetäytyä pohjaan mieluiten viileässä jääkaapissa muutama tunti. Toki voit nauttia herkkutortun heti, sillä pohjan rapeus sopii yhteen makean pehmeän vaahdon kanssa.
Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy