Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mustikka-mansikkamehu

Julkaistu 25.07.2013 08:29

Valmista itse mehua kattilassa keittämällä Dansukkerin ohjeella!

Ainekset

  • 1 kg mustikoita (1,5 l)
  • 1 kg mansikoita (2 l)
  • 8 dl vettä
  • 600 g taloussokeria (Dansukker)(7 dl)

Valmistusohje

Keitetyn marjamehun perusohje:

Yhdesta marjakilosta saadaan reilu litra mehua.

Ainekset: kypsiä marjoja, vettä 4–5 dl/marjakilo, taloussokeria 300–500 g/mehulitra

1. Puhdista ja huuhdo marjat tarvittaessa.

2. Kiehauta vesi isossa teräs- tai emalikattilassa. Lisää marjat ja anna kiehua kannen alla 10–15 minuuttia, kunnes marjat ovat vaalenneet. Pusertamalla marjoja kattilan reunoja vasten keittoaikaa voi lyhentää.

3. Siivilöi mehu mieluiten sideharsokankaan läpi, jolloin saat kirkasta mehua (metallisiivilä päästää läpi marjasakkaa). Älä painele marjoja siivilöinnin aikana.

4. Mittaa mehu kattilaan. Lisää sokeri. Kiehauta ja kuori vaahto pinnalta.

5. Pullota mehu pestyihin, kuumennettuihin pulloihin ja sulje korkit. Säilytä viileässä.

Resepti: DANSUKKER

Tuoreimmat aiheesta

Mehut