Appelsiinimehu
Tähän aikaan vuodesta appelsiinit ovat mehukkaimmillaan, joten raikas makuelämys kannattaa säilöä keittämällä maistuvaa mehua. Onnistut varmasti! Ohjeessa käytetään melko runsaasti sokeria, sillä se korostaa aromikasta makua ja kaunista väriä. Lämmin mehu kaadetaan lämpimiin ja huolellisesti puhdistettuihin pulloihin. Helpoin puhdistustapa on pestä pullot pesukoneessa.
2 pulloa
- 2 kg appelsiinejä
- 1,8 litraa sokeria
- 2½ rkl sitruunahappoa
- noin 1 litra vettä
Valmistusohje
1. Harjaa appelsiinit huolellisesti lämpimässä vedessä. Poista uloin keltainen kuori ohuesti perunankuorimaveitsellä.
2. Levitä kuoret, sokeri ja sitruunahappo kerroksittain kulhoon. Kiehauta vesi, kaada kulhoon ja anna liemen jäähtyä. Sekoita välillä niin, että sokeri liukenee.
3. Puolita appelsiinit ja purista mehu. Lisää vastapuristettu mehu liemeen ja siivilöi tiheän siivilän tai harsokankaan läpi. Joskus mehu on siivilöitävä kaksi kertaa. Kaada mehu lämpimiin, huolellisesti puhdistettuihin pulloihin. Sulje pullot heti ja säilytä viileässä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa