Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Seljankukkamehu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Seljankukat antavat mahtavaa makua. Juo mehu hyvin kylmänä. Se maistuu hyvältä drinkeissä. Pakasta mehu, se parantaa säilyvyyttä ja makua.

1 satsiin

  • 30 seljankukkaterttua
  • 2 sitruunaa, viipaleina
  • 1 ½ l vettä
  • 13 dl kidesokeria
  • 6 dl tomusokeria
  • 3 rkl sitruunahappoa

Valmistusohje

1. Leikkaa kukkatertuista varret. Lado terttuja ja sitruunaa vuorotellen astiaan.

2. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää sokeri ja sitruunahappo, sekoita kunnes ne ovat liuenneet. Kaada kuumana kukkien päälle.

3. Peitä liinalla, laita viileään 3-4 vuorokaudeksi. Siivilöi siiviläliinan läpi.

4. Pakasta. Jos säilytät mehun pulloissa, lisää säilöntäainetta.

Tuoreimmat aiheesta

Mehut