Seljankukkamehu
Julkaistu
Seljankukat antavat mahtavaa makua. Juo mehu hyvin kylmänä. Se maistuu hyvältä drinkeissä. Pakasta mehu, se parantaa säilyvyyttä ja makua.
1 satsiin
- 30 seljankukkaterttua
- 2 sitruunaa, viipaleina
- 1 ½ l vettä
- 13 dl kidesokeria
- 6 dl tomusokeria
- 3 rkl sitruunahappoa
Valmistusohje
1. Leikkaa kukkatertuista varret. Lado terttuja ja sitruunaa vuorotellen astiaan.
2. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää sokeri ja sitruunahappo, sekoita kunnes ne ovat liuenneet. Kaada kuumana kukkien päälle.
3. Peitä liinalla, laita viileään 3-4 vuorokaudeksi. Siivilöi siiviläliinan läpi.
4. Pakasta. Jos säilytät mehun pulloissa, lisää säilöntäainetta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa