Katin helppo ja nopea vispipuuro

Vispipuuro
Vispipuuroon voit hyödyntää vaikka pakastealtaan marjasekoituksia. MTV

Pakasteen aarteista valmistat helposti maistuvan aamupalaksi, välipalaksi tai jälkiruoaksi sopivan vispipuuron.

  • Aktiivinen valmistusaika: 5min
  • Kokonaisvalmistusaika: 25min
  • Annosmäärä: 4 annosta

Ainekset

  • 8 dl vettä
  • 4 dl pakastemarjoja (vadelma, mansikka, mustikka, punaherukka)
  • ½-3/4 dl sokeria
  • 1 ½ dl mannasuurimoita

Valmistusohje

  1. Laita vesi ja pakastemarjat kattilaan.
  2. Lisää sokeri ja anna kiehua noin 10 minuuttia.
  3. Lisää mannasuurimot vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.
  4. Anna kiehua hiljalleen noin 8 minuuttia usein sekoitellen.
  5. Jäähdytä.
  6. Vatkaa jäähtyneenä kuohkeaksi puuroksi sähkövatkaimella.
  7. Tarjoa sellaisenaan tai maidon kanssa!

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.