Naked cake: Lauran Nakukakun vadelma-nougatvaatteet
Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden kahdeksannessa jaksossa loihdittiin näyttäviä nakukakkuja! Tässä Lauran versio.
Kakkupohja
- 35 g taloussuklaata
- 70 g voita
- 0,6 dl rypsiöljyä
- 1 dl kuumaa vettä
- 1,5 rkl pikakahvijauhetta
- 130 g ranskankermaa
- 1,25 dl sokeria
- 1,25 dl fariinisokeria
- 2 tl vaniljauutetta
- 2 kananmunaa
- 3dl vehnäjauhoja
- 1 dl tummaa kaakaojauhetta
- 0,5 tl ruokasoodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl suolaa
Vadelmasiirappi
- 350 g vadelmia
- 1 dl sokeria
Nougat-täyte
- 150 g hasselpähkinä-mantelinougatia (esim. Dubbel Nougat)
- 100 g mascarponejuustoa
- 1,25 dl vispikermaa
- 2 liivatelehteä
- tilkka vettä
Vadelmatäyte
- 1 dl vadelmasiirappia
- 100 g mascarponejuustoa
- 1,25 dl vispikermaa
- 2 liivatelehteä
- tilkka vettä
Kakkutryffelit
- yli jäänyttä kakkupohjaa
- nougat- ja vadelmatahnat
- 75 g taloussuklaata
- 1 rkl tummaa kaakaojauhetta
- 1 rkl pakastekuivattua vadelmajauhetta
- 1 rkl vaaleanpunaisia nonparelleja (esim. purppura nonparelli)
- 5 kpl kakkutikkaritikkuja
Valmistusohje
Kakkupohja
Sulata voi ja suklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy, vesi, pikakahvijauhe, ranskankerma, sokerit, vaniljauute sekä munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, älä vaivaa.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, ja paista 170 °C noin 20 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa. Anna jäähtyä.
Vadelmasiirappi
Kiehauta vadelmat, ja siivilöi ne. Laita siivilöity pyre takaisin kattilaan, lisää sokeri. Keittele miedolla lämmöllä, kunnes siirappi on paksuuntunut. Muista sekoittaa välillä. Ota siirapista 1 dl vadelmatäytettä varten. Anna valmiin siirapin jäähtyä.
Nougat-täyte
Vatkaa kerma. Laita liivatteen likoamaan kylmään veteen. Sekoita käsivatkaimella nougat ja mascarpone. Ota tahnasta sivuun 1 rkl kakkutryffeleitä varten.
Kiehauta tilkka vettä, liota liivatteet liemeen. Kaada tasaisena nauhana nougattahnaan koko ajan sekoittaen. Vatkaa vaahdotettu kerma massan joukkoon. Laita täyte pursotinpussiin, jossa on tähtipäinen n. 10 mm tylla. Laita täyte jääkaappiin odottamaan kakun täyttöä.
Vadelmatäyte
Vatkaa kerma. Laita liivatteen likoamaan kylmään veteen. Sekoita käsivatkaimella vadelmasiirappi ja mascarpone. Ota tahnasta sivuun 1 rkl kakkutryffeleitä varten.
Kiehauta tilkka vettä, liota liivatteet liemeen. Kaada tasaisena nauhana vadelmatahnaan koko ajan sekoittaen. Vatkaa vaahdotettu kerma massan joukkoon. Laita täyte pursotinpussiin, jossa on pyöreäpäinen n. 10 mm tylla. Laita täyte jääkaappiin odottamaan kakun täyttöä.
Kokoaminen
Leikkaa jäähtyneestä kakkupohjasta neljä halkaisijaltaan 15 cm kiekkoa. Levitä kiekkojen päälle vadelmasiirappia. Säästä loppu siirappi. Kokoa kakku halkaisijaltaan 15 cm kakkurenkaaseen. Pursota kahteen väliin vadelmatäytettä, yhteen nougattäytettä. Laita viimeinen kakkukerros täytteen päälle. Laita kakku jääkaappiin jähmettymään.
Kakkutryffelit
Ota ylijääneestä kakkupohjasta paloja ja yhdistä nougat- ja vadelmatahnoihin. Sekoita haarukalla tasaiseksi. Pyörittele massoista pyöreitä palloja ja laita jääkaappiin jähmettymään.
Sulata suklaa. Kasta tikku suklaaseen ja työnnä kakkupalloon. Jätä hetkeksi jähmettymään pakastimeen. Kasta kakkutikkari suklaaseen ja sen jälkeen nonparelleihin. Laita pystyyn (esim. kukkasieneen) jähmettymään pakastimeen.
Pyörittele lopuista kakkutryffeleistä osa tummassa kaakaojauheessa, osa vadelmajauheessa.
Koristelu
Poista kakkurengas. Valuta kakun päälle ja reunoille loppu vadelmasiirappi. Pursota täytteistä ruusukkeita kakun päälle. Asettele joukkoon kakkutryffelit ja –tikkarit.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa