Oi Maamme Suomi: Emmin fantasiakakku – Pohjoisen talviyö
Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden kymmenennessä loihdittiin upeita fantasiakakkuja itsenäisen Suomen kunniaksi. Tässä Emmin tuotos.
Pohjat
3x 20cm vuokaan
- 6 munaa
- 3dl sokeria
- 1dl mantelijauhoja
- 1dl vehnäjauhoja
- 1dl perunajauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2tl vaniljaa
3x 16cm vuokaan
- 4munaa
- 2 dl sokeria
- 0,5 dl mantelijauhoja
- 1 dl vehnäjauhoja
- 0,5 perunajauhoja
- 1tl leivinjauhetta
- 1tl vaniljaa
- 1,5 dl sitruunamehua
Mustikkatäyte
- 5 dl kuohukermaa
- 300 g tuorejuustoa
- 6dl mustikoita
- 0,5 dl vaniljakreemijauhetta
- 2tl vaniljaa
- 2-3 rkl mustikkajauhetta
- 6 liivatelehteä
- 4rkl sitruunamehua
Valkosuklaatäyte
- 5 dl kuohukermaa
- 300 g tuorejuustoa
- 200 g valkosuklaata
Mustikkasydämet
- 1dl mustikkasosetta
- 2 liivatelehteä
- 2rkl sitruunamehua
Kuorrutus ja koristelu
- Sveitsiläinen voikreemi
- 3 valkuaista
- 1,5dl sokeria
- 150g voita
- Sokerimassat: musta 1kg
- Kakkumaaleja: valkoinen, vihreä, lila
- Isomaltoosi 80g, tippa vihreää elintarvikeväriä
- Kiiltospray
Valmistusohje
Pohjat:
Riko munat lasiin. Mittaa toiseen lasiin yhtä paljon sokeria. Kaada sokeri kulhoon. Mittaa jauhoja lasiin saman verran. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhoseos joukkoon varovasti käännellen.
Paista uunin alatasolla 180 astetta noin 20 min. Anna jäähtyä. Kostuta sitruunamehulla.
Mustikkatäyte:
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja mustikkajauhe. Soseuta jäiset mustikat tehosekoittimella. Sekoita suurin osa mustikkasoseesta (2/3osaa) ja vaniljakreemijauhe täytevaahdon joukkoon. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Kiehauta pieni määrä sitruunamehua ja liota liivatteet siihen. Lisää täytteeseen ohuena nauhana ja sekoita hyvin. Levitä loppu mustikkasose (1/3 osaa) pohjien päälle täyttövaiheessa. Soseen päälle mustikkatäytettä. Täytteeseen voi laittaa sekaan tuoreita mustikoita.
Valkosuklaatäyte ja Mustikkasydämet:
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto. Sulata suklaa vesihauteessa . Sekoita valkosuklaasula täytteeseen. Lisää valkosuklaa täyte kakkujen toisiin kerroksiin.
Pistä liivatelehdet kylmään veteen. Kiehauta sitruunamehu ja liuota liivatteet siinne. Kaada ohuena nauhana mustikkasoseen sekaan. Pistä pieniin muotteihin ja jäähdytä. Painele sydämet valkosuklaa täytteen joukkoon kakun täyttö vaiheessa.
Kuorrutus ja koristelu:
Kuorruta kakut kauttaaltaan voikreemillä. Kaulitse mustat sokerimassat, ja kuorruta kakut niillä. Laita tarvittaessa kakkutuet alempaan kakkuun. Nosta pienempi kakku isomman kakun päälle lastaa apuna käyttäen. Maalaa spray maaleilla revontulia kakun pintaan. Viimeistele kakun pinta kiille sprayllä. Kuumenna isomaltoosi kattilassa ja värjää vihreällä värillä. Jäähdytä leivinpaperilla. Taittele jäähtyneestä levystä koristeita kakun päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa