Glögijuustokakku valmistuu näin:
Pohja:
- Murskaa piparkakut hienoksi muruksi.
- Sulata valkosuklaa mikrossa aina 30 sekuntia kerrallaan ja sekoita välillä.
- Kaada sulanut valkosuklaa piparimurun sekaan ja sekoita tasaiseksi.
- Painele piparimuru irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille (n.1-2cm ylöspäin) ja nosta jääkaappiin kovettumaan.
Punaherukkatäyte:
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Vatkaa vispikerma löysäksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan.
- Mittaa toiseen kulhoon tuorejuusto, sekä sokerit ja sekoita ne keskenään.
- Sulata punaherukat ja soseuta ne sauvasekoittimella. Paseeraa punaherukoiden mehu siivilän läpi tuorejuuston joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
- Kuumenna glögitiiviste ja purista liivatteista ylimääräinen vesi. Lisää liivatteet kuumaan glögiin ja sekoita tasaiseksi.
- Lisää liivateneste ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon samalla koko ajan sekoittaen.
- Lisää lopuksi sekaan vielä kermavaahto ja nostele nuolijalla tasaiseksi.
- Kaada punaherukkatäyte piparkakkupohjan päälle ja kopauta vuokaa pöytää vasten pari kertaa, jotta ylimääräiset ilmakuplat lähtevät.
- Nosta kakku jääkaappiin hyytymään 2 tunniksi.
Valkosuklaatäyte:
Aloita tekemään valkosuklaatäytettä, kun punaherukkatäyte on hyytynyt jääkaapissa n. kaksi tuntia.
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Mittaa mikron kestävään astiaan valkosuklaa, sekä 0,75dl kermaa. Sulata valkosuklaa ja kerma mikrossa aina 30 sekuntia kerrallaan, kunnes suklaa on kokonaan sulanut kerman sekaan. Sekoita tasaiseksi.
- Vatkaa vispikerma löysäksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan.
- Mittaa toiseen astiaan tuorejuusto, sekä vaniljasokeri ja sekoita ne keskenään.
- Lisää tuorejuuston sekaan vielä sulanut valkosuklaa-kermaseos ja sekoita tasaiseksi.
- Kuumenna pieni tilkka vettä ja purista liivatteista ylimääräinen vesi. Lisää liivatteet kuumaan veteen ja sekoita tasaiseksi.
- Lisää liivateneste ohuena nauhana valkosuklaa-tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen.
- Lisää lopuksi sekaan vielä kermavaahto ja nostele nuolijalla tasaiseksi.
- Kaada valkosuklaatäyte punaherukkatäytteen päälle tasaisesti ja kopauta vuokaa pari kertaa pöytää vasten, jotta ylimääräiset ilmakuplat lähtevät.
- Nosta kakku jääkaappiin hyytymään taas 2 tunniksi.
Kiille:
Tee kiille kakkuun, kun valkosuklaatäyte on hyytynyt jääkaapissa n. 2 tuntia.
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Mittaa kulhoon glögitiiviste.
- Mittaa toiseen astiaan vesi ja kuumenna se kuumaksi.
- Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja lisää ne kuuman veden sekaan. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada liivateneste ohuena nauhana glögitiivisteen joukkoon ja sekoita samalla lusikalla.
- Kaada kiille hyytyneen valkosuklaatäytteen päälle lusikkaa apuna käyttäen ja nosta kakku hyytymään jääkaappiin vielä vähintään 4 tunniksi.
Vinkki: Kiille kannattaa sekoittaa lusikalla/puuhaarukalla, sillä vispilä tekee siihen paljon ilmakuplia. Jos ilmakuplia kuitenkin jää, voit puhkoa ne varovasti esimerkiksi coctailtikkua apuna käyttäen.
Koristelu:
- Vatkaa vispikerma jämäkäksi vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Laita kermavaahto pursotinpussiin ja pursota kakun toiseen reunaan kermaa puolikuun mallisesti haluamallasi tyllalla.
- Asettele muutama rosmariinin oksa pursotusten lomaan.
- Pilko piparkakkuja hieman pienemmiksi ja asettele ne pursotusten päälle.
- Pese ja pilko viikuna lohkoksi, lisää kakun päälle.
- Asettele vielä lopuksi koristehelmiä sinne tänne muiden koristeiden lomaan.