Omenasta on moneksi: Emmin "Omenapuun alla"
Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden viidennessä jaksossa loihdittiin ihania omenaherkkuja. Tässä Emmin omenaluomus.
Taikina
- 500g Omenaa
- 300g karviaisia
- 125g voita
- 1,5dl sokeria
- 1tl vaniljaa
- 3 keltuaista
- 3dl vehnäjauhoja
- 2tl leivinjauhetta
- 3rkl kuohukermaa
Pinnalle
- 3 valkuaista
- 1 dl sokeria
Koristeet
- Omenahilloke, paistetut omenan kuoret, omenaraaste.
Valmistusohje
Paloittele omenat ja karviaiset. Kuullota kevyesti pannulla. Vaahdota voi ja sokerit. Jatka vaahdottomista ja lisää keltuaiset yksitellen. Yhdistä jauhot ja lisää ne siivilän läpi taikinaan. Lisää kerma. Sekoita vielä hetki. Kaada taikina voideltuu irtopohjavuokaan. Nostele omenat ja karviaiset taikinan päälle. Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 35 min. Tee sillä välin merenki. Nosta valkuaisen ja sokeri teräskulhossa kattilan päälle, vesihauteeseen. Vatkaa valkuaisseosta niin kauan että se on 70 asteista. Sen jälkeen vatkaa voimakkaasti seosta jotta se jäähtyy ja vaahdottuu. Pursota vaahto kuuman piirakan päälle. Paista vielä 15 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa