Omenasta on moneksi: Emmin "Omenapuun alla"
Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden viidennessä jaksossa loihdittiin ihania omenaherkkuja. Tässä Emmin omenaluomus.
Taikina
- 500g Omenaa
- 300g karviaisia
- 125g voita
- 1,5dl sokeria
- 1tl vaniljaa
- 3 keltuaista
- 3dl vehnäjauhoja
- 2tl leivinjauhetta
- 3rkl kuohukermaa
Pinnalle
- 3 valkuaista
- 1 dl sokeria
Koristeet
- Omenahilloke, paistetut omenan kuoret, omenaraaste.
Valmistusohje
Paloittele omenat ja karviaiset. Kuullota kevyesti pannulla. Vaahdota voi ja sokerit. Jatka vaahdottomista ja lisää keltuaiset yksitellen. Yhdistä jauhot ja lisää ne siivilän läpi taikinaan. Lisää kerma. Sekoita vielä hetki. Kaada taikina voideltuu irtopohjavuokaan. Nostele omenat ja karviaiset taikinan päälle. Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 35 min. Tee sillä välin merenki. Nosta valkuaisen ja sokeri teräskulhossa kattilan päälle, vesihauteeseen. Vatkaa valkuaisseosta niin kauan että se on 70 asteista. Sen jälkeen vatkaa voimakkaasti seosta jotta se jäähtyy ja vaahdottuu. Pursota vaahto kuuman piirakan päälle. Paista vielä 15 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiiras
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras