Kermainen omenapaistos
Tämän herkullisen omenapaistoksen seurana ei tarvitse tarjota enää kermavaahtoa eikä vaniljakastiketta, sillä sen täyte on kovin kermainen.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Kuusi palaa
Pohja
- 100 g voita
- 3 dl vehnäjauhoa
- ½ dl sokeria
- 1 muna
Täyte
- 4-5 hapanta omenaa ohuina lohkoina
- 3 dl kuohukermaa
- 3 rkl sokeria
- 2 rkl perunajauhoa
- 2 munankeltuaista
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 sitruunan raastettu kuori
Valmistusohje
1. Sekoita voi, sokeri ja jauho. Lisää muna ja sekoita taikinaksi. Kääri kelmuun ja pane jääkaappiin tunniksi.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kauli taikina levyksi ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja ja tasoita reuna haarukalla. Esipaista piiraspohjaa uunin keskitasolla 10 minuuttia.
3. Vatkaa kasarissa yhteen kerma ja sokeri, lisää sitten perunajauho ja munankeltuaiset, kuumenna ja keitä hiljaa miedolla lämmöllä, kunnes kiisseli on paksuuntunut. Sekoita joukkoon vaniljasokeri ja raastettu sitruunankuori.
4. Kaada täyte piirasvuokaan ja asettele täytteelle omenalohkot. Paista vielä noin 15 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka