Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Saksalainen omenakakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Hieman työläs omenakakku, mutta mahtavan makuinen. Jos haluat vieläkin upeampaa makua, liota rusinat calvadosissa ennen kuin täytät kakun.

Ainekset

  • 10 palaa

Taikina

  • 40 g voisulaa
  • 1,5 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 maustemitta suolaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 munankeltuainen
  • n. 4 dl vehnäjauhoa

Täyte

  • 25 g voita
  • 0,5 dl korppujauhoa
  • 50 g mantelirouhetta
  • 4-5 omenaa ohuina lohkoina
  • 0,75 dl rusinoita

Kansi

  • 3 munaa eroteltuina
  • 0,75 dl sokeria
  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 tl kanelia
  • voita vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita lämmin voisula ja maito kädenlämpöiseksi, liuota hiiva. Sekoita ja vaivaa loput ainekset taikinaan. Nostata taikinaa peitettynä 30 minuuttia.

2. Voitele irtopohjavuoka ja vuoraa se taikinalla. Painele reunojen ympärille. Sulata voi täytteeseen. Paahda korppujauho ja mantelirouhe kumpikin erikseen kuumalla kuivalla pannulla. Levitä korppujauho pohjalle. Lado päälle ohuet omenalohkot, rusinat ja mantelirouhe. Peitä vuoka foliolla, paista uunin alatasolla 15 minuuttia. Ota uunista.

3. Sekoita munankeltuaiset ja sokeri kantta varten. Sekoita niihin ranskankerma ja kaneli. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto keltuaisseokseen. Levitä seos kakun päälle ja paista kypsäksi, noin 25 minuuttia, kunnes kansi on saanut hienon värin.

Tuoreimmat aiheesta

Omenakakku