Saksalainen omenakakku

Hieman työläs omenakakku, mutta mahtavan makuinen. Jos haluat vieläkin upeampaa makua, liota rusinat calvadosissa ennen kuin täytät kakun.

Ainekset

  • 10 palaa

Taikina

  • 40 g voisulaa
  • 1,5 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 maustemitta suolaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 munankeltuainen
  • n. 4 dl vehnäjauhoa

Täyte

  • 25 g voita
  • 0,5 dl korppujauhoa
  • 50 g mantelirouhetta
  • 4-5 omenaa ohuina lohkoina
  • 0,75 dl rusinoita

Kansi

  • 3 munaa eroteltuina
  • 0,75 dl sokeria
  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 tl kanelia
  • voita vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita lämmin voisula ja maito kädenlämpöiseksi, liuota hiiva. Sekoita ja vaivaa loput ainekset taikinaan. Nostata taikinaa peitettynä 30 minuuttia.

2. Voitele irtopohjavuoka ja vuoraa se taikinalla. Painele reunojen ympärille. Sulata voi täytteeseen. Paahda korppujauho ja mantelirouhe kumpikin erikseen kuumalla kuivalla pannulla. Levitä korppujauho pohjalle. Lado päälle ohuet omenalohkot, rusinat ja mantelirouhe. Peitä vuoka foliolla, paista uunin alatasolla 15 minuuttia. Ota uunista.

3. Sekoita munankeltuaiset ja sokeri kantta varten. Sekoita niihin ranskankerma ja kaneli. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto keltuaisseokseen. Levitä seos kakun päälle ja paista kypsäksi, noin 25 minuuttia, kunnes kansi on saanut hienon värin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.