Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Luumukakkua kardemummalla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä on yksi tapa käyttää herkullista luumusatoa. Tämä on vanhanajan kakku, jossa luumut saavat lisämakeutta hunajasta.

Kahteen kakkuun

  • 25 g hiivaa
  • 75 g voita
  • 2,5 dl maitoa
  • 0,5 dl kidesokeria
  • 1 maustemitta suolaa
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna

Täyte

  • 1 l luumuja
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa

Valmistusohje

1. Murusta hiiva kulhoon. Sulata voi, lisää maito ja anna seoksen lämmetä 37 asteeseen. Liuota hiiva tilkkaan taikinanestettä, lisää sitten loput nesteestä. Yhdistä suola, sokeri, kardemumma ja jauhot. Lisää jauhoseos nesteeseen. Käytä sähkövatkainta taikinakoukulla tai muuta talouskonetta, jotta saat työstettyä kaikki jauhot taikinaan. Taikinasta pitää tulla pehmeä ja notkea. Anna kohota 30 minuuttia.

2. Lohko luumut. Kaulitse taikina kahdeksi ympyräksi, jotka ovat reunoilta hieman paksummat kuin keskeltä. Anna kohota 30 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

3. Vatkaa muna ja penslaa pohjat varoen. Laita luumulohkot kakkupohjille ja paista uunin keskitasolla 10-12 minuuttia. Norota hunajaa lämpimille kakuille.

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäkakku