Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Omenakeikauskakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tarjoa ihanan mausteisen omenakakun kanssa vaahdotettua vaniljakastiketta.

Täyte

  • 1 kg lohkottuja omenoita
  • 1 dl sokeria
  • 50 g voita
  • kanelia
  • kardemummaa

Taikina

  • 100 g mantelijauhoja
  • 300 g sokeria
  • 100 g vehnäjauhoja
  • 250 g sulatettua voita
  • 8 kpl munanvalkuaista

Valmistusohje

Karamellisoi sokeri laakeassa kattilassa tai paistinpannussa. Lisää omenalohkot, voi ja mausteet. Kypsennä omenoita hetki kunnes ovat hieman pehmenneet sekä kauniisti karamellisoituneet pannussa. Kaada omenaseos leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.

Tee seuraavaksi taikina. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa valkuaisista löysä vaahto. Lisää kuiva-aineet valkuaisvaahtoon ja lopuksi sulatettu jäähtynyt voi. Kaada taikina omenaseoksen päälle vuokaan.

Paista 185-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja kumoa se vuoasta.

Tarjoile esimerkiksi vaahdotetun vaniljakerman kera.

Tuoreimmat aiheesta

Omenakakku