Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Omenainen kardemummakakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Maistuvainen kakku vaikka iltapäiväkahville. Tarvitset kaksilitraisen, irtopohjaisen vuoan.

8-10 palaa

  • 4 dl vehnäjauhoa
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl kardemummaa hienonnettuna
  • 100 g voita + voiteluun
  • 1 muna
  • 2 dl maitoa
  • korppujauhoa vuokaan
  • 2 omenaa
  • 2 rkl mantelirouhetta
  • 2 rkl raesokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele ja leivitä vuoka. Kuori omenat ja lohko ne.

2. Sekoita keskenään vehnäjauho, leivinjauhe, sokeri ja kardemumma. Sekoita voi ja jauhoseos ryynimäiseksi, lisää munat ja maito ja sekoita taikinaksi.

3. Kaada taikina vuokaan ja pistele omenalohkot taikinaan. Tasaa pinta ja sirottele päälle rouhitut mantelit ja raesokeria. Paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kokeile tikulla, että kakku on kypsä.

Tuoreimmat aiheesta

Maustekakku