Piparisnickers – Tiinan helppo herkku sopii myyjäisiin ja syötäväksi lahjaksi
Julkaistu
Piparisnickers on Tinskun keittiössä -bloggaaja Tiina Varjuksen loihtima jouluinen herkku, joka sopii mainiosti myös syötäväksi lahjaksi tai vaikka joulumyyjäisiin. Helppo valmistaa!
Ainekset
- 500 g piparkakkutaikinaa (käytin valmista pakastetaikinaa)
- 400 g suklaata
- 3 dl kermaa
- 3 dl fariinisokeria
- 25 g voita
- n. 3 dl suolapähkinöitä
Lisäksi
- kakunkoristeita tai raastettua suklaata
Valmistusohje
Piparisnickers valmistuu näin:
- Tee ensin toffee. Laita kattilaan kerma, fariinisokeri ja voi ja anna kiehahtaa koko ajan sekoitellen. Vähennä sitten lämpöä niin, että seos kiehuu hiljaa kuplien. Keitä ainakin puoli tuntia tai niin kauan, että seos on selkeästi paksuhkoa.
- Kauli piparitaikina ohueksi isoksi uunipellin kokoiseksi levyksi leivinpaperin päällä. Paista uunissa 200 asteessa noin 5 min.
- Levitä kuuma toffee piparilevyn päälle ja levitä sitten suolapähkinät tasaisesti toffeen päälle. Paista vielä uunissa 200 asteessa 5 min
- Paloittele suklaa ja sulata vesihauteessa tai mikrossa. Levitä suklaa silikonista nuolijaa apuna käyttäen piparilevyn vielä lämpimän päälle. Koristele haluamallasi tavoin.
- Jäähdytä Piparisnickers ja leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Säilytä viileässä.
Tiinan vinkki:
Piparisnickers onnistuu mainiosti myös gluteenittomana. Käytä gluteenitonta piparitaikinaa ja tarkista myös koristeiden gluteenittomuus.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa