Piparipalat – maailman helpoin jälkiruoka jouluksi valmiista piparitaikinasta
Julkaistu
Helpot piparipalat aateloidaan tuorejuustokuorrutteella. Tämä joulun helpoin jälkkäri maistuu taatusti ainakin piparitaikinan ystäville.
Piparipalat
- 1 pkt piparitaikinaa (1 kg, 2 piparitaikinalevyä)
Kuorrute
- 60 g voita
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- 160 g tomusokeria
- ½ tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Piparipalat valmistuvat näin:
Valmistusaika: n. 30 min sulatus + 5 min paisto + 15 min
Annoksia: noin 36 kpl piparipalaa
- Sulata piparitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan
- Paista piparitaikinalevyjä leivinpaperilla päällystetyllä pellillä uunissa 200 asteessa noin 5–7 minuuttia. Paksut piparitaikinalevyt saavat jäädä hieman pehmeäksi sisältä.
- Anna paistettujen piparitaikinalevyjen jäähtyä kunnola ja valmista sillä välin kuorrute. Vatkaa kulhossa sähkövatkaimella huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto. Vatkaa joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri, kunnes kuorrute on tasaisen pehmeää.
- Levitä kuorrute hyvin jäähtyneiden piparitaikinalevyjen päälle. Leikkaa levyt suupaloiksi ja nauti!
Katso videolta ohjeet:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa