Koko Suomi leipoo: Lauran jouluiset toffee namuset
Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman ensimmäisessä jaksossa Laura leipoi jouluisia toffeenamusia.
Ainekset
- 1 prk (397g) makeutettua kondensoitua maitoa
- 2 rkl Valio voita (+ pieni nokare pallojen pyörittämiseen)
- 1 tl vaniljasokeria
- ½ tl neilikkaa
- 150g pistaasipähkinöitä
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
OHJE: Keitä kondensoitua maitoa ja voita laakeassa pinnoitetussa kattilassa tai paistinpannussa koko ajan sekoittaen 5-8 minuuttia. Massa on valmista, kun se muuttuu hyvin paksuksi ja toffeemaiseksi. Siirrä laakeaan vuokaan ja mausta vaniljasokerilla ja neilikalla. Jäähdytä ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
Kuori ja paahda pistaasipähkinät 175 asteisessa uunissa 6-8 minuuttia. Pilko pistaasipähkinät rouheeksi, mausta suolalla ja anna jäähtyä.
Hiero käsiin pieni nokare voita ja pyöritä jäähtyneestä massasta palloja. Pyörittele lopuksi pallot pähkinärouheessa.
Laitan namuset ensin mini-muffinivuokiin. Tein kotona valmiiksi Kaiko clothingin lahjapaperista kääröt. Kääreeseen tehdään reiät päihin ja solmitaan narulla suppuun. Samaa narua käyttäen tehdään ripustuslenkki.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa