Jäädytetty nutella-juustokakku
Nyt on helppo juustokakku! Testaa kotitalouden lehtori Anu Heinaron ohjetta.
Ainekset
- 200 g suklaahippukeksejä
- 75 g margariinia tai voita
- 400 g tuorejuustoa
- 300 g nutellaa
- 1 dl tomusokeria
Koristeluun
- Pähkinä- tai mantelirouhetta ja suklaamakeisia
Valmistusohje
Sulata rasva. Murenna keksit monitoimikoneella tai muovipussissa kaulimen avulla. Sekoita keksinmurut ja rasvasula keskenään.
Laita leivinpaperi pyöreän irtopohjavuoan (halkaisija n. 22–25 cm) pohjalle ja painele keksimuruseos pohjalle. Laita vuoka täytteen teon ajaksi jääkaappiin tai pakastimeen.
Vatkaa tuorejuusto, Nutella ja tomusokeri tasaiseksi seokseksi sähkövatkaimella.
Levitä seos vuokaan. Nosta vuoka pakastimeen 2–3 h ajaksi tai yön yli.
Ota sulamaan huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen tarjoilua, koristele ennen tarjoilua pähkinärouheella ja suklaamakeisilla.
Kakun on tarkoitus olla matala, jotta se pysyy kasassa leikattaessa, kun se hieman sulaa. Näin se pitää muotonsa myös jääkaapissa sulatuksen jälkeen – mikäli tätä herkkua jää jäljelle.
Resepti: Anu Heinaro
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti