Jäädytetty Nutella-juustokakku
Nyt on helppo juustokakku! Testaa kotitalouden lehtori Anu Heinaron ohjetta.
Ainekset
- 200 g suklaahippukeksejä
- 75 g margariinia tai voita
- 400 g tuorejuustoa
- 300 g Nutellaa tai vastaavaa suklaalevitettä
- 1 dl tomusokeria
Koristeluun
- Pähkinä- tai mantelirouhetta ja suklaamakeisia
Valmistusohje
Sulata rasva. Murenna keksit monitoimikoneella tai muovipussissa kaulimen avulla. Sekoita keksinmurut ja rasvasula keskenään.
Laita leivinpaperi pyöreän irtopohjavuoan (halkaisija n. 22–25 cm) pohjalle ja painele keksimuruseos pohjalle. Laita vuoka täytteen teon ajaksi jääkaappiin tai pakastimeen.
Vatkaa tuorejuusto, Nutella ja tomusokeri tasaiseksi seokseksi sähkövatkaimella.
Levitä seos vuokaan. Nosta vuoka pakastimeen 2–3 h ajaksi tai yön yli.
Ota sulamaan huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen tarjoilua, koristele ennen tarjoilua pähkinärouheella ja suklaamakeisilla.
Kakun on tarkoitus olla matala, jotta se pysyy kasassa leikattaessa, kun se hieman sulaa. Näin se pitää muotonsa myös jääkaapissa sulatuksen jälkeen – mikäli tätä herkkua jää jäljelle.
Resepti: Anu Heinaro
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa